Ska du ha glöggparty och vill impa lite? Ja men då inger egenkanderade nötter stor respekt med minimal ansträngning. Det största är att smaksättningen med pepparkakskryddor också blir så otippat jävla gott! Det riktigt gökar i munnen faktiskt 😉
200 gr valfria nötter
2 tsk pepparkakskryddor
2 msk socker
2-3 nypor flingsalt
Gör så här: Blanda socker, pepparkakskryddor och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och rör ner mandlarna. Sänk värmen något och rör hela tiden om tills vätskan har dunstat och smält. Häll upp mandlarna på ett baklåtspapper för att stelna. Se till att separera dom så de inte ligger mot varandra. Strö över flingsaltet. Servera och imponera!
Åh vad gott det är med mandlar, det är ett måste runt jul! Kolla gärna in min matblogg 🙂
Gott nytt år / Li
Hej Li!
Tack för tipset av din fina blogg. Jag hoppas att ditt år har börjat bra.
Tack för titten <3
Med vänlig hälsning Ann-Sofi