Nu har det nya köket kommit hem. Projektet ska inte börja förrän i vecka 2, så nu har vi burit in alla kartonger i sovrummet och vardagsrummet. Det är inte alla som kan säga att de legat med sitt kök eller att man hängt med sitt kök på vardagskvällarna framför tv:n.
Då hemmet är i en enda stor röra så får man pigga upp sig på andra sätt. Som exempelvis att tugga på en mandelbiscotti medan man räknar hur många kartonger av Metod man har i 80 x 100 mått 😀
100 gr flagad mandel
70 gr rumstempererat smör
3 1/2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här: Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel. Blanda samman. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma 4 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Lägg tillbaka på plåten och torka dem i ugnen ca 45 minuter. Skorporna ska kännas torra.
Ha nu en riktigt trevlig 1:a advent. Och har ni inget för er så får ni gärna komma och hälsa på mig då jag vaktar på Galleri Kopparslagarens julutställning här i Hultsfred i eftermiddag. Jag ställer ut lite av min luffarslöjd och många många fler häftiga grejer finns att se. Det är öppet mellan kl. 14-17 och vi bjuder på glögg.
//