Kärlek, det är mums och kärleksmums det är mums det också. När jag pluggade på gymnasiet så läste jag estetisk linje med inriktning teater. Så under 3 år spelade jag teater hela dagarna och sista året gjorde jag och några tjejer i klassen en uppsättning av en pjäs skriven av en svensk kille ( minns inte ens namnet på pjäsen eller manusförfattaren  efter att ha tänkt och tänkt så hittade jag namnen lång bak i skallen, pjäsen hette faktiskt Löparen, skriven av Mattias Andersson) som handlade om mobbing. Jag hade huvudrollen och spelade mobboffret i pjäsen och under några veckors tid fick jag dag ut och dag in stå ut med en scen där mina motspelare fick den stora glädjen att mosa mumsmums i mitt ansikte. Ni ska bara veta hur kladdigt och kletigt det blir med ett helt paket i hårfästet! Idag kan jag inte äta eller se mumsmums och jag har nog heller aldrig spelat teater sedan dess. Mumsmums tål jag inte men kärleksmums, det älskar jag!

KÄRLEKSMUMS ( 25-30 st)

 

150 gr smör

3 dl socker

2 ägg

4 dl vetemjöl

4 msk kakao

3 msk mjölk

2 teskedar bakpulver

1 tesked vaniljsocker

 

Glasyr:

4 dl florsocker

5 msk smält smör

4 msk starkt kaffe

2 msk kakao

2 teskedar vaniljsocker

 

1 dl kokosflingor

Gör så här: Smält 150 gram margarin. Vispa socker och ägg pösigt tillsätt sedan mjölk och vispa lite till. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsokcer och sikta sedan ner det i ägg och socker blandningen. Häll upp smeten i en form eller i en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 220 grader i ca 15 minuter. När den är färdig stjälper du upp och ner på plåten på ett bakplåtspapper täckt med socker. När kakan svalnat kan du sedan dra loss bakplåtspappret försiktigt. Vill det inte lossna kan du pensla med vatten.Blanda ihop glasyren genom att blanda smält smör med florsocker,kaffe, kakao och vaniljsocker och bred detta över kakan. Strö över kokosflingor och skär sedan i lagom kärleksfulla rutor.

 

12 Thoughts on “KÄRLEKSMUMS

  1. Mums mums för mumsmums!

    Trevlig helg på dig toka! 😉

  2. Mums så gott!

  3. Ha ha undrar om diskussionen kommer igång nu: den om vad mumsmums är? Skumbollar? Eller munkar som vi säger här i Göteborg. Gräddbulle?
    Kärlekmums är mums!

  4. Åh så gott! Alldeles för längesedan jag gjorde kärleksmums nu, tack för påminnelsen!

  5. Kärleksmums? Kramforskaka heter det ju 😀

  6. Mums så smarrigt! Det är är ju en klassiker av en anledning 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation