Regnet bara öser ner här i Hultan idag. Jäkla skit, jag som hade tänkt plocka fram mina lyktstolpar (benen) och lägga dom i solen en stund så att benen inte ser ut som tyfussjuka krakar i ett par skor i sommar. Decibel kom in som en blöt torsk alldeles nyss och vi vet inte riktigt hur vi ska få den här dagen att gå, så vi satte igång att baka kakor av överbliven kolasås jag hade i kylen. Idag bakar vi och postar recept på samma dag.Gud vad effektiv man blir när det regnar!

Varsågoda!

KOLAKAKOR ( ca 40 st)

200 gr smör

1 1/2 dl socker

4 msk kolasås

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Garnering: Kolasås

Gör så här: Rör samman smör, socker och kolasås. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölet i smeten. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 40 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollarna på bakplåt och gör en fördjupning i varje kaka. Spritsa ( det gjorde jag) eller häll kolasås i varje hål. Grädda i 175 grader i 12 minuter. KNÄCKIGT GODA!

Och för er som undrar hur det där masturbationsbordet från Polen blev? Här har ni en liten bild på resultatet. Kakorna ser ju åtminstone inbjudande ut, det må jag säga. Dom vita fläckarna…nja jag slickar nog hellre på kakorna. Det är här vi ska sitta, jag och sambon, äta långa frukostar och titta varandra djupt i ögonen och säga ”Gud vad du är snygg, ska vi ligga?” och sånt.

14 Thoughts on “KNÄCKIGT GODA KOLAKAKOR

 1. Perfekt att baka på en regnig dag och kakorna ser så goda ut. I Amsterdam har det varit regnigt de senaste dagarna, men idag är det uppehåll 🙂

 2. Mmm, ser riktigt goda ut! Till skillnad från mina ”grönt te med mjölk!-vita fetknoppar till ben…. Gräsligt oattraktivt. Lite färg gör det hela liiite bättre iaf.

  Kram kram

  • matsafari on maj 21, 2013 at 1:11 e m said:

   Haha ”grönt te med mjölk” ! Underbart:) Jag ser det framför mig:)
   Jag ska skicka solsken till Sommen eller var det Glommen?
   KRAM KRAM

 3. Dina kolakakor ser ljuvligt goda ut mmmm, blir jättesugen på att göra. Kanske till nästa helg då 🙂

  Regnet har öst ner till och från här med tyvärr. Kram!

  • matsafari on maj 21, 2013 at 1:11 e m said:

   Vi får hoppas att det inte regnar nästa helg! Jag vill ha solsken! kakorna måste du göra! Har du inte hemkokad kolasås så kan du köpa färdig, det funkar minst lika bra!
   KRAM

 4. Hellre ett masturbationsbord än inget bord alls (Gammalt djungelordspråk).
  Kaksugen blev jag hur som helst… Älskar banne mig småkakor!

 5. Härligt att baka när det regnar! Det gillar jag mycket! Bord från Polen! Det ska jag läsa om nu

  Kram Gosia

 6. Jag visste inte att det var ett masturbationsbord jag hade! Vilken lättnad att kunna sätta ord på det förut så obegripliga! Tack för att du ständigt upplyser mig! Och för att du får mig att dra på munnen i stort sett varje gång jag besöker dig här.

  Kolasås är gott även om den hos mig sällan blir överbliven. Men man kan alltid koka ny. I dag bjuder jag arbetskamraterna på Banoffee pie med kolasås. Dina kakor ska jag baka en annan gång, utan tvekan. Kram!

  • matsafari on maj 21, 2013 at 1:08 e m said:

   Haha:) Härliga du!Din kommenetar fick mig att dra på munnen:) Tack för att du återkommer och gärna läser om mina tokigheter. Det betyder mycket!
   Och varför är inte du och jag arbetskompisar? Jag vill också ha banoffe pie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   KRAM

 7. jackie on maj 21, 2013 at 8:29 e m said:

  Kakorna är GRYMMA kan jag försäkra. Hade jag inte varit så ordentlig så hade dom varit slut för längesen på jobbet, tänker nog bannemig gömma dom i morgon så alla tror att dom tagit slut, sen får jag alla för mig själv till em fikat :). Och bordet blev ju SNYGGT, dom vita kladdhögarna visar sig kanske inte på bild så tydligt 🙂 Ha det bäst vännen, vi SES ju snart KRAM <3

  • matsafari on maj 22, 2013 at 11:59 f m said:

   Haha:) Jag ska baka en extra burk bara till dig nästa gång! Så kan du vara ordentlig utan att det behöver kännas;-)
   Ja köket blev faktiskt helt annorlunda nu med ny färg på bordet.De vita kladdiga högarna på bordet börjar försvinna som tur är. Jag har gått med våt trasa flera gånger om dagen för att luckra upp färgen och det verkar funka…lite. Fläckarna syns bara om man går nära. Nu börjar nästa projekt…Uteplatsen. Tack vare ni fina människor på jobbet så orkar jag nu med att styra med lite saker här hemma igen. Det känns helt otroligt. Du har och kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta 🙂
   STOR KRAM FÖR ATT DU ÄR DU OCH FÖR ALLT DU GÖR! Det finns inte tack nog i världen för allt du gjort för mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation