Jag har säkert sagt det förr men det skadar aldrig att upprepa sig. Det där med att steka en bit kött? Oavsett om det är nöt, fläsk eller kyckling så är vitlöken underskattad. Riktigt med smör och en pressad eller hackad vitlöksklyfta gör underverk i stekpannan. Enkelt är också gott och kött behöver inte marinera i fler timmar, alltid.

 Och glöm inte den enkla regeln att rumstemperera köttet innan det läggs i pannan eller på grillen. Tar du  det direkt från kylskåpet får köttet en chock av temperaturskillnaden och muskelfibrerna i köttet drar ihop sig och köttet blir segt och torrt.

En annan grej…som inte har med kött att göra. Killar! Hur är dom funtade? Ibland blir jag bara så trött. Jag hade sminkat mig jättefin häromdagen och kammat mig lite för att överaska sambon när han kom hem… och för att jag hade hoppats på att få ligga lite.

Min sambo bara: – Du har något skit där! ( pekar på min kind)

Jag bara: – Du…. Det kallas rouge faktiskt!

För er som undra. Nej…Det blev inget ligg!

6 Thoughts on “STEKTIPS FÖR KÖTT

 1. Gabby on maj 18, 2013 at 12:21 e m said:

  Alltså, som jag skrattade när jag läste det här. Var tvungen gå från datorn en stund bara för att lugna ner mig. Naturligtvis var det inte kul att det inte blev något och att dina ansträngningar helt gick förbi din pojkvän, det var nog bara det där allmänna ”livet blir inte alltid som man tänkt sig”.

  Jag hoppas det ska gå bättre för dig nästa gång! Haha… och tack igen för att du delade med dig! =D

  • matsafari on maj 19, 2013 at 11:50 f m said:

   Haha! Kul att mina ansträngningar gillades av någon 😉 Ibland är det inte lätt att få sig ett ligg haha. Nästa gång ska jag nog säga rakt ut vad jag vill, det kanske går bättre och han fattar vinken:)

   Ha en fin helg Gabby! Kram

 2. Lägg det på minnet och plocka fram om han någon gång klagar på att du inte fixar till dej:)

  Att steka kött tillsammans med pressad vitlök är en höjdare, så gott så!
  Hoppas helgen är bra,
  kramar

 3. Bra tips på hur man steker!

  Hur vet du förresten att din kille ville ligga? Han kanske ville prata, läsa en bok, äta god mat med dig eller bara hålla handen!
  😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation