Ja, jag vet inte hur det gick till men vi blandade i en hel del rester från andra middagar i en gratängform och det blev en glad överaskning. I kylen fanns en halv stubbe med chevré, några kokta färspotatisar med dill, en grillad aubergine och burk turkisk yoghurt. Detta åts till en baconlindad sparrisbukett och vi glaffsade ordentligt. Mjam mjam…Observera att gratängen är ett recept för 4 personer och sparrisbuketter är för 2. Spara gratängen till dagen efter och ät något annat passande till, varför inte kycklingfilé med ädelost till exempel.

AUBERGINEGRATÄNG MED POTATIS OCH CHEVRÈ
4 pers

1 skivad grillad/stek aubergine
5 kokta färskpotatisar i dill
5 tunna skivor chevré
1 gul lök
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Topping:
1 msk ströbröd
Gör så här: Varva aubergine med skivad färskpotatis, chevré och gul lök. Blanda såsen i en kastrull genom att värma upp yoghurt med en pressad vitlöksklyfta och slå sedan blandningen över aubergine och potatisgratängen. Strö 1 matsked ströbröd ovanpå och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

LYCKA TILL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation