Oj, vad dåligt jag har uppdaterat med goda recept på senaste. Det beror på att jag under den här veckan endast levt på nyponsoppa eftersom jag varit sjuk. Nu är jag bättre och aptiten har kommit tillbaka. Blev en vanlig ”jag river i frysen och tar vad jag hittar” dag idag. I frysen fann jag kycklingfilé som jag stekte i ugnen. Jag gick ut i trädgården och plockade lite tomater och tog fram burken med delikatesspotatis jag köpte i början av veckan. Ofta skapar man sina bästa recept på det här sättet. Jag hade en middagsgäst till bordet idag. En liten chihuahua vid namn Nellie som är hos mig den här helgen. Det finns knappt tid att laga mat kan jag lova när man har en sån liten tuffing med i köket. Lite romantik uppstod väl vid matbordet då tuffingen fick ett smakprov av kycklingen. Annars är jag mest rädd att jag ska trampa på henne då hon ungefär är lika stor som kycklingfilen som jag åt upp i afton.

KYCKLINGFILÈ MED UGNSTEKT POTATISPYTT
2 pers

KYCKLINGFILÈ

2 kycklingfiléer
1 santa maria marinad påse smak smokey honey

Gör så här: Pensla kycklingfileerna med marinaden och stek i ugnen 220 grader i 40 minuter.

UGNSTEKT POTATISPYTT

10 delikatesspotatis på burk
6 coctailtomater
1 halv gul lök
1 färsk chilifrukt (en halv om du är en fegis)
olivolja
Salt och peppar

Gör så här: Dela cotailtomaterna i halvor och skiva löken. Lägg potatis, lök,tomater, chili i en ugnsform och ringla över olja och salta och peppra. Låt stå i ugnen i 40 minuter.

Servera med någon god pulversås som är lätt och enkelt. Jag hittade bara kantarellsås i mitt skafferi, då fick det bli det.

EFTERÄTT GINOS MED BALLERINAKEX
2 personer

100 gr frysta jordgubbar
100gr frysta hallon
1 kiwi
3 msk kokosflingor
4 ballerinakex kladdkaka

Gör så här: Lägg jordgubbar, hallon och kiwi i en ugnsform. Strö över kokosflingorna och smula sedan sönder kexen över hela fruktblandningen. Låt stå i ugnen i 200 gr i 15 minuter. Servera med glass eller vaniljyogurt. SUPERGOTT! Det går naturligtvis välja frukt efter smak och säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation