-Ställ om klockan och sov en timme extra, sa tidningarna. Ställde om klockan och vaknade en timme tidigare än vanligt. Fy fan för den inbyggda klockan i kroppen, den verkar ju dessutom bara blir mer och mer korrekt ju äldre man blir också. När man var 15 kunde man utan problem sova till klockan 4 på eftermiddagarna . Nu får man vara glad om man INTE vaknar före klockan 4 varje morgon. Jag googlade på ”inbyggd klocka i kroppen”,( jag googlar alltid. Allt. Min generation gör det. Det är helt normalt) men det heter inte så. Det heter ”cirkadiska klockan”.Klart som fan att det ska heta så, typ helt omöjligt att komma ihåg och ganska svårt att uttala. Så nu undrar jag om någon eventuellt skulle vara villig att betala några kronor för en begagnad cirkadisk klocka som fungerar alldeles felfritt? Du får en vanlig väggklocka på köpet och ett långpannebröd med timjan och havssalt om så önskas! Ring, billigare vid snabb affär!

LÅNGPANNEBRÖD MED TIMJAN OCH HAVSSALT ( 1 bröd)foccacia

1 halvt paket jäst ( blå)

3 dl vatten

1 dl olivolja

6 rejäla kvistar timjan eller 2 msk torkad

12 dl vetemjöl

1 msk havssalt ( knappt)långpannebröd

Gör så här: Värm vattnet fingervarmt ( 37 grader). Blanda jäst och vatten, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt timjan (spara lite till dekor) och olivoljan och rör sedan ner mjöl lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Platta eller kavla ut degen till en fyrkant och lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.Strö över havssalt och timjan. Låt jäsa i 60 minuter . Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

6 Thoughts on “LÅNGPANNEBRÖD MED TIMJAN OCH HAVSSALT

 1. Lyx för mig är om jag kan sova till 8 🙂 Tänk att man som ung 🙂 kunde sova så länge. Brödet ser gott ut.

  • matsafari on oktober 29, 2013 at 12:15 e m said:

   Jag är en människa som gärna sover. Klockan 8 en vardag är jag absolut uppe men i helgerna kan jag bli kvar i sängen till 11 🙂

 2. Den där klockan skulle min sambo kunna behöva. Jag tar brödet!

 3. Det där med att man skulle ställa tillbaks klockan en time. Det förstörde synkningen till min egen biologiska klocka kan jag säga xD Är brödet gluten fritt btw? =)

  • matsafari on oktober 29, 2013 at 12:13 e m said:

   Ajdå! Hoppas tiden tills vi ställer om till sommartid inte kommer gå åt helvete nu då;-)
   Och svar nej, det är inte ett glutenfritt bröd men du kan ju byta ut vetemjölet till glutenfri mix istället!
   Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation