Idag kom ett konstigt sms i telefonen. Det var från Jotex, ni vet den där inrednings-postorder-firman som får en att alltid inse hur omodern inredning man har genom att skicka erbjudande på skitsnygga gardiner i coola grafiska mönster som får dig att börja tveka om någon inte lagt hasch i den där kakan du åt till fikat ändå när du tittar länge på dem.  Hur som helst så ville Jotex bara tala om för mig att de nu hade fått in nya örngott i ”SMAKER SOM PASSAR ALLA”… Jaha du undrar jag om man kan få ett örngott i chokladsmak kanske? Choklad är ju faktiskt det som jag gillar allra bäst. Eller varför inte ett örngott i sötpotatis och purjolökssoppa-smak?

POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA ( 4 pers)sötpotatis soppa

1 sötpotatis

3 potatisar

1 rejäl purjolök

1 msk smör

8 dl vatten

3 grönsaksbuljongtärningar

2 salt

1 krm svartpepparpotatis och purjolökssoppa

Gör så här: Ska och tärna potatisarna. Strimla purjolöken och hetta upp en rejäl kastrull. Lägg i smöret och låt potatis och purjolök fräsa en stund tills det blir mjukt. Tillsätt vatten. När vattnet kokar, tillsätt då buljongtärningarna. Sänk värmen till medel. Salta och peppra och låt soppan koka i ca 20 minuter. Om du vill så kan du mixa soppan något. Själv vill jag gärna ha en blandning av slät soppa fast med lite tuggmotstånd. soppa

Ha en trevlig onsdag!

8 Thoughts on “SÖTPOTATIS & PURJOLÖKSSOPPA

  1. Ja tack, jag tar en tallrik soppa och en… korg med bröd! Brödet ser vansinnigt gott ut!

  2. Vad komiskt, jag gjorde potatis- och purjosoppa igår jag med. Med vanlig potät dock 🙂

  3. Sötpotatis gillar jag i soppa, ja annars också. Du det där brödet…. det vill jag ha receptet på minsann ser hur gott ut som helst!

  4. Tips på goda soppor behövs. Smart o blanda i sötpotatis, (som är så gott). Ska testas nästa gång 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation