Efterrätt, den bästa av alla rätter! Tyvärr är det så att efterrätter också har en tendens att sätta sig rakt på skinkan i form av celluliter eller som något bulliknande som vill hänga sig lite sladdrigt och ovackert mellan byxlinningen och tröjkanten. Förjävligt att vissa människor är forskonade från dessa problem och kan trycka i sig hur mycket som helt medan en annan går upp ett kilo bara av att TÄNKA på sötsaker. Fan man måste få unna sig lite gott då och då annars kan man lika gärna sluta leva, skaffa sig ett morotsland och bläddra med sina spenatblad som om de vore pengar. Idag bjuder jag på en lättare men ändock så god dessert som för all del kan stöpas om till en onyttig variant om så önskas. Riv lite vit choklad över så blir det genast lite mer kaloririkt eller byt ut kesellan mot grädde, det är smart om man vill köpa sig ett par nya byxor i större storlek. Nu låter det kanske som om jag har dåligt samvete över att jag smäller i mig desserter titt som tätt, eller att jag är bitter över att jag inte får äta några desserter…men så är det inte. Jag äter massor med onyttiga saker, efterrätter, godis och annat men jag slänger på några extra vikter på träningen eller tar en extra motionsrunda för att få bra balans mellan både samvetet, eventuella oönskade extrakilon och bitterheten.

KESELLA KVARG MED BÄR OCH KOKOS ( 2 glas)

 • 2 dl färska hallon eller andra bär du gillar
 • 6 msk kesella
 • 6 tsk kokosflingor

Gör så här: Varva bär och kesella och kokosflingor i ett litet glas. Dekorera toppen med några bär och lite kokosflingor.Klart att servera!

Lite nyttigare, lika gott men ändå sött!

12 Thoughts on “LÄTT EFTERRÄTT, KESELLA MED BÄR

 1. Hälsosamt och proteinrikt 🙂

 2. Låter fanatastiskt gott 🙂

 3. Nice när en efterrätt inte behöver vara svårare än så, men ändå smakar så bra! Ja det är en vig balansgång det här med intag och uttag av kalorier… Ibland när jag inte orkar gå till affären eller kiosken även om jag är jättesugen på onyttigheter brukar jag tänka: ”tur att jag är lat, annars hade jag varit fet”.

 4. Hahaha, ja det där sladdriga är aldrig kul. Varför räknas det som mysigt och gullgt på små barn, och inte på 36-åringar?

  Gott och nyttigt is da shit!

  Kram Malin

 5. Enkelt, gott och nyttigt, mums!
  Ja balans måste man ha… jag brukar tänka what goes in must come out… och då menar jag kalorier 😉

 6. Fräscht, och en sån dessert kan man unna sig hur ofta man vill, yes!

 7. Jag törs knappt gå in och kolla på din frestande sida nu 😉 när jag inte kan äta vad jag vill. Skall gallopereras och tills dess är det jättebesvärligt och tråkigt. Den desserten ser jättegod ut och är så lätt att göra. Tack för receptet.

  Ha en härlig helg
  kram

 8. Härliga bilder! 😀 Det ser riktigt gott ut och låter riktigt gott. Jag gillar verkligen både kesella och bär. Det där passar ju för övrigt lika bra till mellanmål som till dessert. Själv så skippar jag dock kokosen, då jag ej är jätteförtjust i kokos. Ett tips som för övrigt kan ge det hela en extra touch är att tillsätta lite vaniljpulver till kesellan. 🙂

  Inte för att vara petig eller så, men jag vill bara påpeka att du bland ingredienserna har skrivit kesella medan du har skrivit grekisk yoghurt efter ”Gör så här”. Jag förstår om det även passar bra med grekisk yoghurt, men det blev lite förvirrat där. 🙂

 9. Jättegott!! En favorit hemma hos mig. Fina bilder också.

 10. Åh så gott och fräsht det låter! Kesella med bär är aldrig fel. Och så fina bilder 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation