Det här ser kanske ut som skit fast det smakar långt därifrån, jag lovar! Det där med att ”ta skit”  är ingenting jag tycker man ska hetsa upp sig över. Många människor därute tar bara inte skit. Dem bara vägrar ta skit! Vråltöntigt! Det gjorde inte jag heller under många år men nu börjar jag bli vuxen (33 jodå, vuxen som fan egentligen) och förstår att skit faktiskt kan vara något positivt. Om jag någon gång får skit så väljer jag att ta den skiten som konstruktiv kritik och på så sätt växer vi och utvecklas som människor. Det är kanske inte alltid så kul att få skit men försök att se skit som gödning, du växer. Skit kan göra ont, ja men det som liksom gör ont gör en starkare, glöm inte det. Så nästa gång du får skit, tänk efter…har du ändå kanske inte förtjänat lite skit, om inte… ja då har du en viktig uppgift att bevisa motsatsen utan att slänga skit tillbaka. För om alla bara slutade slänga skit på varandra så skulle vi ju inte ha en massa skit! Tänk så mycket energi vi då kan lägga på att tycka om varandra istället. Ta lite skit vettja! Inte? Amen vad fan…ta lite lök och morotsmarmelad då!

LÖK OCH MOROTSMARMELAD (4 pers)marmelad

2 gula lökar

1 rejäl morot

1 msk balsamico

1 tsk rosmarin

1 tsk honung

1/2 dl strösocker

1 nypa salt

1 klick smör till stekninglökmarmelad

Gör så här: Skala och hacka löken. Skala morot och skiva den i tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Stek upp löken och morot i en kastrull med lite smör. Sänk värmen till ca 4:an och låt löken och moroten mjukna utan att ta färg. Låt stå på spisen i ca 40 minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra på samma värme i 20 minuter till. Häll upp på glasburk och förvara i kylen. Håller i flera veckor och passar bra som tillbehör till de flesta maträtter.ekologisk parfym

Ingen vill ju heller lukta skit och på Yves Rochers finns faktiskt EKOLOGISK parfym för 39 kr. Vem vill inte lukta ekologiskt?

Ha nu en riktigt skön kväll:-)

//

Ann-Sofi

5 Thoughts on “LÖK & MOROTSMARMELAD MED SMAK AV ROSMARIN

 1. Tänk att man kan vara bara 33 år och ändå så klok. Du skulle vara med på mina föredrag om hälsa som jag håller ibland. Rubriken skulle kunna vara ”Konsten att hantera skit!” Många skulle förmodligen få en mycket bättre hälsa om de tänkte som du.

  Lökmarmelad är supergott! Har dock inte haft morötter med i min marmelad någon gång. Det måste jag prova. Kram!

 2. Finns många bra ordspråk om skit: bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete är lite av min favorit.
  En annan som skulle kunna bli en favorit är lökmarmelad – gött!

 3. Att lära sig att ta skit är karaktärsbyggande! För många år sedan jobbade jag i Canal Digitals kundtjänst och blev utskälld ca 80 gånger om dagen. Alla ungdomar borde prova på att jobba på callcenter, man lär sig att inte ta en viss typ av skit personligt, och det har man nytta av i alla jobb sen , resten av livet.

  Men visst, lite lök och morotsmarmelad sitter ju inte heller fel. 🙂

 4. Jag hatar att ta skit. Får ibland på jobbet ta skit för saker som jag varken är orsak till eller kan påverka. Värsta jag vet.
  Den röda av de ekologiska parfymerna har jag. På toan. När vi inte vill att det ska lukta skit 😀

 5. Både och, visst ska man ta konstruktiv kritik och kanske lära sej något av den. Men sen finns det ju dom som bara slänger skit omkring sej hela tiden, bara kan komma med negativitet och aldrig har något positivt att säga och det vet i tusan om man ska ta, eller kan lära sej något av. Sådana människor vill bara få andra att må sämre än vad dom själva gör… Så befogad skit, ok:)
  Och marmelad, helt okej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation