Vet ni hur kul det är att logga in på sin blogg och upptäcka att man har 3 nya och väldigt snälla kommentarer om den nytagna bilden på mig uppe i höger hörn. Åh vad ni är härliga. TACK! Vet ni att det tog typ 485 bilder innan kameran tog fokus och jag var i bild…Jag tog nämligen bilden med självutlösning (självutlösning? det låter ju fan i mej vulgärt) och stativ här hemma i källaren och jag sprang som en galning mellan kameran och i bild med en smältande glassjävel i handen. Men ja till slut satt den. Allt hade givetvis gått snabbare om jag anlitat en fotograf men ja ibland vill man ju göra det själv och på sitt eget sätt.

Den här ugnspannkakan med stark korv  är också ett eget sätt att variera en helt vanlig fläskpannkaka. Den blev bra redan på första försöket!

UGNSPANNKAKA MED CHORITZO ( 4 pers)

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

1 tsk paprikapulver

3 msk smör

3 choitzokorvar (slantade)

1/2 zucchini

1 färsk röd chili

Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften  av mjölken och vispa sedan till en slät smet. Krydda med paprikapulver och tillsätt resten av mjölken och 3 ägg. Smöra en ugnsform och häll i smeten i formen. Lägg ner slantad korv, zucchini och chili. Grädda pannkakan i ugnen i ca 30 minuter eller tills den en gyllenbrun och rest sig.

Ha en fin tisdagkväll:)

8 Thoughts on “LUNCH? UGNSPANNKAKA MED KORV!

 1. Ja, vilken härlig bild! Att du tagit den själv!!! Grymme! Jag har försökt mig på att ta på mig själv någon gång med mobilen eller annan kamera med tycker mest att jag ser fånig ut. Konstigt att le för sig själv…..
  Självutlösare….ja, det lät lite märligt faktiskt.
  Men Ugnspannkaka gillas skarpt! Vad tjock o härlig den ser ut!!

  • matsafari on augusti 14, 2013 at 5:17 f m said:

   Nej det är kanske svårt att le mot en kamera. Det märker jag ofta när jag fotograferar porträtt åt familj och kompisar. En del kan bara inte slappna av. Jag var nog likadan förr men nu poserar jag mer än gärna.
   ha det fint!
   KRAM

 2. 485 bilder??? Jisses! Men bra blev du det skrev jag väl hoppas jag? Eller så kommenterade jag det på FB… minns inte nu. Hur som helst rätten låter spännande.. Är det vanligt att man har korv i ugnspannkaka? Har nog aldrig hört talas om det men sen är ju jag en vegis som inte kan så mycket sånt 😉

  • matsafari on augusti 14, 2013 at 5:14 f m said:

   Ja 485 var kanske lite väl men jag sprang ofta ur bild och jag åt mer glass än vad jag poserade så jag får skylla mig själv;) Men tack för dina fina kommentarer.
   Och nej jag tror inte det är vanligt med korv i ugnspannkaka, det är oftast bacon eller rökt sidfläsk i den rätten. Du borde kunna testa med soyakorv kanske?
   KRAM

 3. Jättefin bild! Jag håller själv på att ”hitta på” en ny bild till min sida. Hur fick du till den rosa fina bakgrunden? Kramiz

  • matsafari on augusti 15, 2013 at 6:10 f m said:

   Jag använder vit bakgrund när jag fotar. En bit tyg eller liknande och sen lägger jag till en vinjettring i ps vid redigeringen. Säg till om du behöevr hjälp!
   KRAM KRAM

 4. Bilden blev verkligen superfin! Jag vet precis hur svårt det är att ta kort på sig själv med självutlösaren. Jag fick en fjärkontroll av min man som kanske gjort det en aning lättare, men vi kan säga som så att det är tur att det inte så ofta dyker upp tillfällen när jag behöver fota mig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation