Det är ju inte bara jag som har favoriter här på matbloggen. Ni har ju också det! Och idag tänkte jag att vi ska fira Matsafari 8 år med det recept som ni gillar mest.
Med hjälp av lite statistik så har jag kollat upp och upptäckt att det mest lästa inlägget/sökta receptet på bloggen genom åren är mitt recept på pulled fläskfilé. Jättekul! Det inlägget publicerades den 16:e mars 2014. Det är otroligt länge sedan men fortfarande en rätt som lagas av många verkar det som.
Fördelen att använda fläskfilé är ju att det inte tar lika lång tid som den mer traditionella pulled porken som görs på fläskkarré i bit. Pulled pork är någonting jag gör otroligt ofta då jag tycker det är enkelt att på helgerna låta crock potten göra jobbet medan jag kan fixa med andra saker.
Andra populära recept genom åren är också:
Nötrulle från Ekogården i Fallhult
Men allra allra mest så har ni läst det här receptet som följer nedan:
Pulled pork på fläskfilé ( 4 pers)
2 fläskfilé ca 500 gr st eller 1 stor på 900 gr
2 dl heinz chilisås
2 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
3 krm chipotle chilikrydda
2 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 gul lök
1 liter vatten
några varm med salt och pepparkvarnen
Gör så här: Koka upp chilisåsen med pressad vitlök, riven ingefära och alla kryddor i en kastrull (som tål att ställas in i ugnen senare). När det börjar koka tillsätter du vatten och löken. Lägg i fläskfilén i såsen och ställ in hela kastrullen alternativt grytan i ugnen i 120 grader i ca 2- 2,5 timmar. Titta till grytan då och då så att det inte vätskan försvinner, om den gör det så tillsätt bara lite mer vatten. Köttet är färdigt när det är mjukt och går sönder när du petar på det med en gaffel. Strimla sönder köttet med gaffel, krydda upp det lite extra med torra kryddor om det behövs.
Så himla gott att servera med bröd och grönsaker!
Det vore otroligt roligt om du skrev en kommentar (och det går bra att göra det anonymt) eller skicka mig ett mejl på: annsofi@matsafari.nu och berätta hur du vill att Matsafari i fortsättningen ska fyllas med innehåll. Vill ni ha mer regelbundna uppdateringar? Är det några speciella recept ni önskar? Vill ni se mer om vad jag pysslar med när jag inte lagar mat? Och i så fall vad är det som är spännande att följa? Saknas jag i någon digital kanal? Vill ni ha ett nytt utseende på själva sidan? Ska vi köra 8 år till?
Tack ännu en gång för de här 8 fina åren!
Finaste du! Vad roligt att du börjat blogga lite oftare igen! JA – vi kör 8 år till! Jag vill läsa fler inlägg, och mer om vad du gör om dagarna! Både när du lagar mat, behind the scenes och när du gör helt andra saker. ( T ex när du duschar och borstar tänderna. Haha, skojar bara!) Som jag alltid brukar bräka på och säga när jag vill låta vis: ”Det är ju inte recepten man följer, utan människan bakom”. Och det var så roligt att ses förra sommaren på Zedigs! Och vad spännande med ditt nya GIG, lycka till, vad det än är! Stor kram!
Heja heja, grattis till de åtta åren – tänk då är vi ju faktiskt lika gamla 😉 eller i alla fall våra bloggar… Bra jobbat under åren som gått, keep it up som man så tjusigt säger!
Kram på dej, och tack så jättemycket för din fina hälsning <3
Bästa Ann-Sofi
Jag skulle vilja se hur det går med ditt finfina växthus. Vad odlar du?
Odlingsråd. Vad lagar du för gott av det du odlar. Självklart massor av recept, med dina jättefina bilder.
Har följt dig sen start och har njutit av kattbilder, matrecept och roliga annekdoter. Tröttnar aldrig.
Sluta aldrig med din blogg 🙂
Vänliga hälsningar Jeanette