Jag är nästan helt döv på mitt ena öra! Det är antagligen ett så kallat efterskalv efter den där veckan jag knockades helt av den envisa och arga förskylningsinfluensan. Jag kan inte säga att jag stör mig så mycket att jag inte hör något, det är faktiskt ganska skönt! Döva människor måste ha det bra, de slipper ju höra på en massa tjat hela dagarna och de slipper säga VA? hela tiden eftersom alla vet att den som är döv är döv och det är liksom lönlöst med tjat. Decibel, katten, hon har antagligen observerat mig i helgen, så nu spelar hon också döv. I morse kl sju var hon extra döv då hon stod och slog med tassarna på glasdörrarna till vår hylla i sovrummet ihopp om lite uppmärksamhet. ” NEJ”, ” SLUTA”, ”FY” biter inte alls på en som är döv…och det gäller både mig och tydligen också min katt just nu!

Här kommer en rysligt god grillsås som passar utmärkt till all sorters grillat, sånt som inte är grillat och till maträtter som behöver piggas upp.

MOROTSTZATZIKI ( 4 pers)

 • 1 skalad morot
  2 vitlöksklyftor pressade
  2 dl  turkisk yoghurt
  1 krm salt
  1 krm svartpeppar
 • 1 skvätt limesaft ( finns på flaska)

Gör så här: Blanda turkisk yoghurt med två pressade vitlöksklyftor lite  salt och svartpeppar. Riv sedan moroten på ett rivjärn och tillsätt det rivna i såsen. Blanda ner lite limesaft. Rör om! Färdig att servera!

Vad sägs om grillspett med klyftpotatis och morotstzatziki? Inte så dumt va? Grillspett är en grej som jag ofta gör när jag inte vet vad vi ska äta till middag. Köp färdiga grytbitar som du marinerar i olja,vitlök, soja och örter och trä sedan köttbitarna på spett och grilla dem i ugnen! Det blir supergott!

22 Thoughts on “MOROTSTZATZIKI EN RIKTIGT GOD SÅS TILL GRILLAT

 1. Krya på dig, MOROTSTZATZIKI vad gott det låter, det ska jag prova.

  • matsafari on april 15, 2012 at 1:54 e m said:

   Lite täppta öron är inte så farligt så jag kryar nog på mig så småningom:) Kan vara skönt att inte höra vad människor säger ibland;)

 2. Håller med. Det låter rätt skönt att vara döv, i alla fall temporärt.

  Morotstzatsiki har jag aldrig testat, men det lät gott. Jag brukar göra äppeltzatsiki med rosmarin. Oxå toppen 🙂

  • matsafari on april 15, 2012 at 5:43 e m said:

   Ja det hr baske mig varit så tyst och skönt den här helgen:)
   Äppeltzatsiki med rosmarin lät ruggigt gott! Rosmarin är kanonkrydda i mitt tycke!

 3. Lagom sugen man blev på grillning nu då… sommaren verkar också blivit döv, för jag har sagt till den att komma gång på gång. Vad får man för det? Ingenting!

  Morotstzatziki lät fasligt gott, morot är ju gott, och tzatziki – måste bara bli bra.

  • matsafari on april 15, 2012 at 5:44 e m said:

   Jag tittade nyss på nyheterna för att kolla in vädret men det såg inte ljust ut alls. SUCK! Jag skriker också efter våren och vi får hoppas att den inte är döv permanent!!!

 4. Mycket gott är tsatsiki och med morot blir det så mycket godare tuggmotstånd i röran. Mums.

 5. Oj, det såg onekligen helt oemotståndligt ut. Riktigt smaskens! Dags att dra fram grillen snart 🙂

  • matsafari on april 15, 2012 at 9:09 e m said:

   Ja vi får hoppas att vädret tillåter grillning..SNARAST! men våren verkar hålla på sin entré i år tyvärr. Men man kan ju grilla ändå:)

 6. Morotstzatziki lät riktigt gott. Det ska jag lägga på minnet 🙂
  KRAM

 7. Gud som jag längtar tills man kan sitta ute någonstans och grilla! I sommar måste vi ta oss i kragen och åka ut till någon ö och ta med oss lilla grillen 🙂 Den tzatzikin lät ju väldigt smarrig också!
  Så härligt att du kunde njuta av solen i trädgården i helgen, tycker synd om alla som fick snö haha!

 8. HAHA!
  Ja, jag gick alltid i klackar förut men nu börjar jag få problem med det, därför måste jag antingen ha grövre klackar eller kortare. Helst ville jag ha ett par klassiska pumps men jag tycks ha förlorat balansen för det 😛

 9. Den där tzatzikin yum! Längtar också till sommarens grillningar… soon får vi hoppas

 10. Brukar också göra morotstzatxiki.Riktigt gott!

 11. Låter gott. Det måste jag prova:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation