Det står i kokboken att jag ska ha smör i pannan innan jag steker, men det rinner ju bara ner i ögonen på mig hela tiden! Hopplöst eller hur!
Idag bjuder jag på ett vegetarisk recept och ett mycket gott sådant. Jag har under lång tid försökt äta vegetariskt minst en gång i veckan och som ni förstår så har det gått mindre bra den sista tiden. Kanske är det för att jag är rädd för att få potatisnäsa och blomkålsöron och därför att den vegetariska kosten är svår att sätta fingret på?…kan man exempelvis äta blodapelsin?
Förra veckan hade vi en vegetarisk gäst från Göteborg till bords och då skapades den här rätten:
VEGETARISK TACOGRATÄNG ( ca 6 pers)
- valfri kokt pasta till 3 pers
- 1 morot
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 zucchini
- 5 dl kokta gröna el röda linser
- 1 paket tacokrydda
Äggstanning:
Gör så här: Stek riven morot, hackad gul lök, skivad zucchini och 2 pressade vitlöksklyftor i en STEKpanna med lite smör. När allt fått fin färg och mjuknat tar du upp detta ur pannan. Skölj inte ur stekpannan utan häll på med lite vatten och koka linserna i stekpannan i ca 10 minuter. Mot slutet tillsätter du de stekta grönsakerna igen och kryddar upp allihop med tacokryddan. Varva sedan kokt pasta och linsröran i en ugnsfast form. Vispa ihop äggstanningen och slå den över gratängen. Strö över lite parmesan och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en schysst grönsallad.
Det här lät gott!
ja det blev en riktig höjdare!
Ohh, så gott det låter mums. Ska jag definitivt göra!
Ja det här är ett toppen recept!
åh vaq gotti gott de ser ut.själv åt vi potatisgratäng med fläskfile i,så goooottt
Potatisgratäng var länge sen, det är ju grymt gott!
haha, ja man kan ju undra om blodapelsin är vegetariskt!!
Sv: de där tomaterna ja, priset reflekterade jag inte ens över tog bara massa foton. De såg iaf härliga ut. Undra om man kan odla dem?
haha nej ibland blir man förblindad av alla läckerheter:) Man kan säkert odla dem själv men det krävs nog antagligen ett växthus för att få dem att mogna.
Sv: Ja, de är riktigt söta! Men eftersom jag ville ha en låg kastrull så valde jag den turkosa. Helst hade jag velat ha allihopa 🙂
Vilken bra ide! Det ska jag göra. Tack för tipset! 🙂 Vilken härlig gratäng. Finns så mycket gott som är vegetariskt. Smakade nyligen på en vegetariskt lasagne på tomatsås och spenat. Riktigt smarrig!
Din lasagne låter jättegod, det ska jag komma ihåg för andra framtida vegetariska recept:)
Mums detta lät ju himla smarrigt 🙂 min kusin är vegetarian och jag tänker banne mig sno ditt recept och ge till henne. Lite kul för vi satt och prata häromdagen om att hon skulle vilja hitta lite nya recept till vegetariska rätter, nu blir hon nog glad när jag kommer med detta så tack 🙂
Hoppas hon bli glad:) Själv tycker jag att receptet är toppen!
Vi brukar också försöka äta lite vegetariskt varje vecka och jag har ett recept på ”Smarrig Morotspasta” som är supergott. Det finns under mina recept. Fast jag kan inte skapa rätter som dig utan har tagit det från en matsajt jag var med i för flera år sedan. Jag är här för att kolla nåt gott som min man och jag skall mumsa på när han kommer hem från Norrland i morgon. Du har ju så mycket att välja på.
Ha en fin dag
Mvh
Malin
Lite vegetariskt då och då ger omväxling samtidigt och köper man dessutom ekologiskt den dagen man ska göra vegetariskt så gör man också en god sak för miljön:)
Hoppas ni hittar något smaskigt att mumsa på 🙂 Hoppas ni får riktigt trevligt nu när han kommer hem!
Kram
Jag har satt in min kommentar med fel mejladress så det står på min man Thorleif ;)) hur det kan bli., Det är i alla fall wiper som skrivit den ;))
Ha en fin dag
kram
Ingen fara:)
Hoppas du haft en fin dag! Här har det varit toppen:)
Kram