Då menar jag inte skav som i skavsår utan bara helt vanlig skav av hjort. Det här receptet lagas dessutom på 15 minuter och innehåller ananas. Ananas i mat är gott och gärna tillsammans med lite hetta om man är tuff nog för det. Här kommer receptet!

MYCKET GOD HAWAII SKAV  ( 4 pers)hjortskav

1 paket hjortskav

1 gul lök

1 halv färsk ananas skuren i mindre bitar eller 1 burk ananas

2 msk tomatpuré

2 dl matlagningsgrädde

1 krm svartpeppar

1 krm chili

1 krm vitlökspulverhjortskav

Gör så här: Hacka lök och skär skaven i mindre bitar. Stek upp lök och skav i stekpanna och när skaven fått lite färg tillsätter du matlagningsgrädde, tomatpurén. Låt puttra någon minut. Tillsätt ananas och kryddorna. Låt puttra 2 minuter. Servera sedan med ris pasta eller potatis.

//

Ann-Sofi

5 Thoughts on “MYCKET GOD HAWAII-SKAV

  1. Skav är ju en snabblagad favorit. Aldrig gjort med ananas men är ju inte främmande för frukt i mat.

  2. Snabbt och gott gillas 🙂 Skav är något som jag ”glömmer bort” emellanåt, tack för påminnelsen 🙂
    PS: Ser att både du o jag har ”blivit av med” våra ’Skriv-Ut’-knappar!

  3. Skav är gott. Synd att jag alltid glömmer bort den änden av affären, så jag nästan aldrig köper skav. Kul med ananas till!

  4. Jag gillar verkligen dina crossed-kitchen idéer. Du lyckas få in karibien i allt och nu lite hawaii-stil på viltskav. Tummen upp!

  5. Nämen jag tror jag håller på att bli tokgammal eller något… För jag tänker på Momas karibiska mat när jag ser din skavgryta… Hur förvirrad får man vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation