Grönkålschips…fy fan så äckligt…tänker du säkert nu, men jag säger ”hallå ge det en chans”!
Gillar du popcorn? Då gillar du grönkålschips! Och det går så himla fort att det faktiskt blir lite lätt att misslyckas. Misslyckas du så blir grönkålen bitter, och ingen gillar något som är bittert oavsett om vi pratar om mat eller människor! Bittra människor dom kokar också lätt över i långsinthet och det går fetbort i min bekantskapskrets. Perfekta grönkålschips däremot det är ta mig tusan schysst godis! Perfektion får du om du inte bränner kanterna i ugnen.
GRÖNKÅLSCHIPS (250 gr)
ca 250 gr färsk grönkål
2 tsk olivolja
1 nypa salt
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.Skölj grönkålen, skär bort mitt stjälkarna. Riv grönkålen i mindre bitar. Lägg ut bitarna på en plåt. Tänk på att inte lägga bladen för tätt för då blir dem inte riktigt lika krispiga. Ringla över oljan och strö saltet ovanpå. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.