Det är lördag. Det går väldigt fort nu och det är drygt 100 dagar kvar till julafton. För er som känner er lite vilsna i matlagningen just en sådan här dag så har jag ett finfint lördagsrecept på fläskfile med en lingonsås som bara måste lagas, åtminstone en gång i livet. Så där lite lagom höstig.
FLÄSKFILE MED LINGONSÅS ( 2 pers)
400-500 gr fläskfile putsad
svartpeppar
smör till stekning
Sås:
Putsen från fläskfilen
1/2 dl lingonsylt
2 dl grädde
1 tsk soja
2 msk kalvfond
1 krm kryddpeppar
1 krm svartpeppar
Maizena redning (om det behövs)
1 msk lingon för dekor på tallrikarna
Gör så här: Putsa fläskfilen och skiva den i tjocka skivor. Stek upp putset med lite smör och svartpeppar. Häll upp grädden i en kastrull tillsätt det stekta putset, lingonsylt, soja, kalvfond och kryddorna. Låt detta puttra ca 10 minuter på spisen och stek nu fläskfileskivorna i smör tills de fått gyllenbrun färg och känns färdiga. Behöver såsen redas för att tjockna så använd maizena redning. Sila sedan såsen genom en finmaskig sil.Servera sås och köttet på tallrik och dekorera med lingonbär. Passar utmärkt med kokt potatis eller klyftpotatis.
Mums vad gott har något liknande recept och det är en favorit rätt:)
Ha det bra:)
favoriträtten här är nog potatisgratäng faktiskt:)
Ha det fint! Kram
Lingonsås låter som en förbannat bra idé, det ska jag testa
Prova! du kommer inte bli besviken:)