Jag har helt glömt bort att förtälja att Decibel har fått kattungar. Det visade sig vara inte mindre än 6 (!!JÖSSES!!)  stycken små bollar som ville se dagens ljus i slutet av påskhelgen. Och svar nej, jag har inte sovit en hel natt sedan dess.

Här kommer ett fin fint recept på karré som kanske passar fint till den kommande helgen.

PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKKARRÉ ( 6 pers)fläskkarre

1 kg fläskkarré ( benfri)

10 + 5 katrinplommon

1 gul lök

2 morötter

1 vitlöksklyfta

1 msk rapsolja

Smör till formen

salt och pepparplommonspäckadkarre

Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Pilla ner 10 delade katrinplommon i hålen. Kvarta lök, hacka morot och finhacka vitlöksklyftan. Lägg köttet i en smörad form. Lägg lök, morot, resten av katrinplommonen och vitlök runt om. Ställ in formen i ugnen. Grilla köttet  i ca 1-1/2 – 2 timmar. Använd stektermometer. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader. Servera med kokt potatis och gräddsås. Det går alldeles utmärkt att göra det här receptet i crock pot om man är lagd lite åt det hållet. Gör enligt ovan, lägg i köttet och grönsakerna och sätt crock potten på  5 timmar i low-läge.

Och självklart kommer en lite blurrig mobilbild på nytillskotten. Jag hade inte riktigt räknat med så många, det hade jag inte. Och det kommer nog många många fler sömnlösa nätter framöver. Men söta är dem! Och sötare kommer de ju också att bli allt eftersom de växer.kattungar

//Ann-Sofi

 

5 Thoughts on “PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKKARRÈ

 1. Så gott! Gjorde alltid mamma när jag var liten, (har gjort det själv nån enstaka gång). Tack för påminnelsen 🙂
  Så söta kissungar, och så måååånga, GAH!!!!

 2. Åh jag vill komma och gosa med kattungarna… Tänk om några veckor, med svansen som en antenn, febrilt letande efter skoj grejer att riva… Åhhh…

 3. Vilka små söta bollar även om jag inte är kattmänniska. ..
  Plommonstek är fina grejer det. Nåt jag ätit mycket i min barndom.

 4. Vill haaaa! Både kisseungar och karré!

 5. Fy fasen så söta kattungar är, det är väl något av det sötaste man kan tänka sej! Men sömnlösa nätter… inte så trevligt:) Hoppas de snart sover hela natten så du får din vila.
  Och plommonspäckad karré, galet gott och såsen blir ju av skedätarslaget. Frågan är väl om det inte är en av de godaste brunsåserna som kan fås?

  Kramar på dej och hoppas du får en finfin vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation