Ni som har sett hur nobelpriset delas ut har också hört den dubbla fanfaren som pristagarna alltid får under tiden som kungen står och kladdar och fingrar på deras pris. Idag såg kungen aningen kissnödig ut när han satt på sin tron med frugan mitt på Nobelscenen och med den sömnigaste blicken svenska folket någonsin skådat. När ska gubben gå i pension egentligen? När ska Vickan ta över? När ska han ge upp? Hur eller hur så var det den där nobelfanfaren jag ville komma till! Jag ville att ni försöker visualisera fanfaren i era öron när ni läser receptet till de här båtarna. Potatisbåtar!

POTATISBÅTAR ( 6 st)IMG_4353

3 bakpotatis eller stora vanliga

1 vitlöksklyfta

3 msk riven parmesan

3 tsk färsk hackad basilika

 IMG_4354

Gör så här: Dela potatisarna till halvor. Baka halvorna i ugnen i 225 grader i ca 50 minuter. Tag ut potatisarna och låt svalna och gröp sedan ur dem, spara skalet, det är nämligen skalet som är båten. Blanda den urgröpta potatisen med pressad vitlök, ost och basilikan. Fyll sedan skalen med potatisblandningen och gratinera i ugnen i ytterligare 10 minuter. Festligt eller hur!

Vill ni göra ett segel till båten som jag gjorde så river ni bara parmesan och strör ut på en bakplåtsklädd plåt. Lägg osten i en rund hög och gratinera några minuter i 200 grader.

HIGH FIVE!

4 Thoughts on “Potatisbåtar

  1. MUMS! Detta måste provas, och grattis till din alldeles egna plats i sajberspäjs!

  2. Fasen vad gott. Kanske ngt att göra till nyårsmiddagen. Tack för tipset. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation