Yeaj det är fredag och den här veckan har jag varit på sånt där tråkigt humör ” Fan-jag-skiter-i-hela-skiten-och-flyttar-till- Los Angeles-bara så där-humör”.  Jag ändrade mig ganska snabbt när jag uptäckte hur dyrt det är med en hygglig lägenhet i den där stan, 27.000 kr för en 2:a med pool och öppen planlösning. Hallå? Och hur i helvete skulle jag få in min hästens säng på flygplanet. Liksom…Ursäkta här ska min säng sitta! Och Decibel och hennes bäbisar?  Knack knack på toaletten…Ursäkta här inne ska min katt vara, kissa får du göra sen! Decibel kan dessutom inte engelska språket så bra. Hon skulle ju få svårt med kattkompisar då i Ameri-KATT om hon inte kan det engelska jamandet. Nä, då bor jag nog kvar i vråltråkiga Hultsfred ändå. När jag sket i American dream och Los Angeles så fortsatte jag drömma vidare och knåpade ihop en lista på 10 andra  saker jag måste göra innan jag dör, här kommer den:

 1. Jag ska lära mig att sticka en tröja eller ett annat plagg som jag kan ha på mig ( utan att någon skrattar). Att kunna sticka är livsnödvändigt kunnande som antagligen skulle det också öka min intelligens ganska markant. ( människor skulle vända sig om i affären och typ säga ” Åh där är ju hon, den superintelligenta tröjstickaren..typ)
 2. Ta en springnota på restaurang! Faan vad coolt det skulle vara att bara springa, med pulsen i halsen och adrenalin i kroppen och typ peka ”fuck you” samtidigt som man känner sig jätte-olaglig. (I och för sig har jag redan gjort det en gång men det var inte meningen, och jag sprang inte, pekade inte finger och kände mig inte alls olaglig på något sätt…Jag bara gick för att jag trodde att min brorsa stod för notan.)
 3. Jag ska bli medlem i 10.000 meters klubben. Jag vet, flygplanstoaletter är säkert otroligt opraktiskt att ha sex på! Det går ju knappt kissa på ett charterplan eftersom utrymmet är minimalt. Hur funkar det där egentligen? Får man något typ av diplom av flygvärdinnan? Ska hon vara med och titta på, så liksom någon verkligen vet att det har hänt?
 4. Läsa hela bibeln, kanske, bara kanske… lära mig den utantill. Då skulle det inte vara så svårt att jaga iväg Jehovas vittnen med hjälp av helt vanlig kunskap när de knackar på dörren och inte som det är just nu…Jag brukar göra djävulstecknet, stänga dörren och sedan stirra argt i fönstret.
 5. Lära mig trolleri! Fatta vad populär man skulle bli om man trollade fram en kanin ur någons hatt på en hemmafest!
 6. Sjunga jättehögt ” Stockholm i mitt hjärta” på avenyn i Göteborg. Eller varför inte ” Känn igen sorg för mig Göteborg” på Kungsgatan i Stokholm.
 7. Ta en os-medalj i någon rolig sport. En äkta medalj i guld som känns tung när man håller i den.
 8. Få huvudrollen i en askänd tv-serie och vinna en oscar bara för att jag är jag eller nått.
 9. Bo i en grotta eller i något annat primitivt  under en hel sommar. Då skulle jag lära mig att ta ansvar, bli ett med naturen och bli duktig på att gillra fällor för att få mat på bordet. ( Jag tror inte att jag har något bord om jag bor i en grotta, men mat på stengolvet då)
 10. Göra en ny listan på 10 realistiska saker som jag faktiskt vill och kan göra på riktigt!

 RÖDBETSSOPPA MED FETOST ( 4 pers)

 • 1 gul lök
 • 12 rödbetor
 • 2 potatisar
 • 1 liter vatten
 • 2 hönsbuljongtärningar
 • 3 msk vitvinsvinäger
 • 3 krm svartpeppar
 • 2 krm vitpeppar
 • 1 krm salt

Gör så här: Finhacka lök och fräs upp i en ganska stor kastrull med lite smör. Finhacka röbetor och potatis och tillsätt detta när löken mjuknat. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt allt koka på medelvärme i ca 30 minuter. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt kryddorna. Låt koka några minuter till och häll sedan upp i soppskålar och smula ner fetaosten. Servera med nybakat bröd.

Och för er som inte följer MATSAFARI på facebook ( gilla gärna), ni missade bilden på Decibel igår när hon skulle hjälpa till vid fotograferingen. Börja jobba så där en vecka efter att man klämt ut en jävla massa ungar är faan inte dåligt! Hade Decibel varit kopplad till försäkringskassan och till en arbetsgivare ( som ger riktigt lön och inte kattmat som betalning)…Ja då hade det nog blivit liv i luckan!

16 Thoughts on “RÖDBETSSOPPA MED FETAOST

 1. Vi checkar av två av de tio på din lista, sen kan du ju roa dej med att gissa vilka:)
  Förmodligen Sveriges kortaste mammaledighet då alltså, inte illa pinkat!

  Ha en bra helg, hela familjen!

  • matsafari on november 11, 2012 at 4:12 e m said:

   Jag har filurat hela helgen på vilka två det kan vara som ni redan betat av. Jag gissar på en springnota och ni som far och flänger över hela världen på era semestrar är säkert medlemmar i 10.000 meters klubben också haha:)

 2. Jag kan pricka av tre punkter ;). Trodde faktiskt det var blåbärssoppa med keso när jag såg bilden på fb men borde ju fattat att gourmanden Decibel skulle välja något ännu bättre. Men var är de små godingarna inga bilder idag ;(

  • matsafari on november 11, 2012 at 4:13 e m said:

   3!!!! Hmmm nu blir jag ju genast nyfiken på vilka tre!
   Kissebäbis bild glömde jag i det här inlägget men nästa vecka då ska jag posta fler:)

 3. Vilken häftig bild på Decibel och soppan!!!

 4. Hihi, härlig lista! Soppan har en fin färg!

 5. Jag känner igen känslan, när man bara vill packa väskan. Nej inte ens det, utan bara ta passet. Sticka till thailand och öppna ett internetcafé…. typ.
  Gillar soppan – speceillt med osttoppingen! Och gillar supermama Decibel också.

  • matsafari on november 11, 2012 at 4:15 e m said:

   Ja internetkaffe vore inte dumt! Gärna på varmare breddgrader! Kankse komma hem juni juli till Sverige igen och sen dra lagom i oktober!

 6. Emma - mamma till Hugo on november 10, 2012 at 9:24 e m said:

  Ska absolut sno och testa detta recept 🙂

 7. Hahaha! Din lista äger! Nummer fyra borde ju jag som religionslärare redan behärska men nä, det gör jag inte. Det är så förpillat många böcker i en bok liksom. Däremot funkar Bibeln fint om man inte kan sova. Prova Jobs bok eller nåt av korintiebreven. Zzzzzzzzz…

  Trolla kan jag -jag är ju lärare.

  Tiotusenmetersklubben – nja, jag avstår att gå in på de. Vem vet – kanske något av mina barn läser din blogg?! Bäst att knipa.

  Sticka tröja gjorde jag i gymnasiet. Syfröken skrattade INTE. Jag valde slöjd för att slippa tyskaläxan. Det syntes på tröjresultatet… Kramar till dig och Decibel!

  • matsafari on november 11, 2012 at 4:17 e m said:

   HAHA!!! jag ska införskaffa en sån där bok Vem vill ta sömntabletter när det finns biblar? haha!
   Underbart kommenterat av fröken, vi får hoppas att inte dina elever läser min blogg. Mest för deras skull! Min blogg borde ha barnföbjudet-filter i vissa inlägg;)

 8. Hahaha, tack för dagen skratt! Jag tror dock att det finns en hel del på din lista som du kommer att genomföra = )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation