Att starta dagen med en smoothie är inte alls fel, inte på något sätt faktiskt…nästan lika gott som att starta dagen med en chokladkaka bara att smoothien är lite nyttigare…eller ganska så mycket enormt nyttigare. Allt som är nyttigt brukar inte smaka så gott men här har vi en nyttig grej som smakar godis! Jag gör oftast mina smoothies på mjölk istället för yoghurt (som är det vanligaste) anledningen till att jag väljer mjölk istället är att jag inte vill ha så tjock konsistens som sätter proppar i sugröret, sugrör i en smoothie är nämligen ett måste!

Idag har jag fyllt min smoothie med hallon! Hallon är ett supernyttigt bär som innehåller antioxidantiska ämnen som skyddar kroppen mot sjukdomar. Ett visst ämne (ellagitanniner) som du hittar i ett hallon är svårt att hitta i något annat livsmedel! Forskare har också kommit fram till att lilla hallonet innehåller ämnen som har anticancereffekt på människokroppen! SÅ HALLON IS THE SHIT!

HALLONSMOOTIE ( 1 glas)

  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 dl hallon
  • 1 halv tesked vaniljsocker

Gör så här: Lägg hallon, mjölk och vaniljsocker i en blender, matberedare eller liknande. Mixa allt i ca 30 sekunder. Simsalabim så har du en vitaminkick att hälla upp i ett glas:)

9 Thoughts on “SMOOTHIES SÅ NÄRA GODIS MAN KAN KOMMA

  1. Smoothie är så gott! Jag brukar variera basen, ibland yoghurt, ibland mjölk och ibland vatten och någon god fun light! 🙂

  2. Jag börjar nästan alla mina vardagmorgnar med en smoothie, så gott.

  3. Smoothies är perfekt kvällsmat tycker jag. När man inte kan bestämma sig om man är hungrig eller bara sugen…

  4. Så gott med smoothie! Det är en favorit här hemma hos mig:)

    Sv; Tack!

  5. Jag brukar göra ungefär samma men med en nypa färsk ingerfära i, passar jättebra till hallon. Ibland råkar jag dock ha i för mycket ingerfära och då kan man jämna ut det med en bit banan, så blir det sötare utan att man behöver ha i socker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation