Sremska är en korv som ursprungligen kommer ifrån f.d Jugoslavien.Det är en riktig kryddstark paprikakorv som går att göra alla möjliga rätter av. Idag gjorde jag en gratäng på korv, jag brukar annars göra grytor eller steka korven men idag behövde jag en rätt som kunde sköta sig själv i ugnen medan jag putsade fönster, hängde tvätt och njöt av solen.

SREMSKAGRATÄNG
4 pers

1 paket sremska
Tortellini till 2 pers
2 dl riven ost
1 dl matlagningsgrädde
1 gul lök

Gör så här: Koka pastan i saltat vatten och ta upp den efter halva koktiden. Hacka en gul lök och slanta korven och varva tortellini, gul lök och korv i en ugnsform. Strö över osten och gratinera i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 

One Thought on “SREMSKAGRATÄNG

  1. Joanna on april 21, 2011 at 5:57 e m said:

    Tänkte bara tipsa om att just nu pågår flera tävlingar med fina priser på min blogg så passa på att gå in och kolla:)Du hittar tävlingarna högst upp i vänsterspalten:)Finns även en dagens bloggtävling där du har chansen att bli länkad inför mina 400-600 unika besökare dagen:)http://www.domkallarmighannes.com/2011/04/dagens-blogg_20.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation