Tacohysterin kanske har lagt sig i de svenska hemmen nu så här 2014. Då tycker jag att det är dags att bli lite tacohysterisk igen… Åtminstone idag då jag bjuder jag på tacogratäng eller ska jag kanske kalla det för tacostubbar? Detta är hur som haver en väldigt enkel liten grej som sköter sig själv i ugnen. Vem älskar inte sånt? Varsågoda. Här har ni receptet:
1 paket tortillabröd
500 gr nörfärs
1 paket tacokrydda
1 burk tacossås stark
1 burk creme fraiche
1 gul lök
Gör så här: Stek upp finhackad lök. Stek upp färsen. Krydda med tacokrydda och låt svalna något. Blanda sedan färsen med creme fraiche och klicka sedan ut blandningen på tortillabröden och rulla ihop. Skär rullen i mindre bitar, typ stubbar och fördela i en smörsmord ugnsform. Klicka ut salsasåsen och strö sedan riven ost ovanpå. Gratinera gratängen i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Servera med sallad.
//
Ser krämigt och gott ut!
Nej då, det finns nog ingen risk att tacohysterin lägger sig någonsin, det finns ju en uppsjö olika godingar kvar att testa, som denna t.ex. Påminner om enchiladas men på högkant:)
Tacos är något som vi längtar extra mycket efter i mellandagarna, så gott med smaker av något helt annat än julmaten.
Kramar på dej!
Jag trodde vi hade uppfunnit allt i tacovärlden redan, men tänk där hade jag fel! Det här var ju nytt 🙂