Min sambo är ute och reser mycket i sitt jobb och har då naturligtvis den stora äran att äta mat från världens olika hörn. Idag improviserade jag en härlig soppa som min sambo påstod nästan exakt smakade som Tom Yam soppan han åt när han var på rundresa i Asien så vi vi kallar soppan Tom Yan eftersom det måste vara en kusin till Tom-Yam. Denna soppa kan vara den godaste soppa jag någonsin gjort. Det sjöng i munnen av njutning.

TOM-YAN SOPPA 
4 personer

400 gr fryst alaska pollack
1 mindre purjolök
1 hackad vitlöksklyfta
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chili flakes
1 pressad lime
2 teskedar rivet limeskal
1 krm cayennepeppar
1 tesked salt
3 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpure
1 tesked soja
3 msk räkor

Gör så här: Fräs upp purjolök och hackad vitlök i en kastrull slå på kokosmjölk och matlagningsgrädde och låt puttra upp. Sänk värmen något och lägg i fisken. Tillsätt tomatpurén , salt och kryddor, limeskal och saften från en pressad lime. Häll i soja och låt detta koka långsamt på spisen så den frysta fisken tinar upp. Slå sönder fisken i mindre bitar med en slev och häll på räkor. Låt räkorna bara ligga någon minut i soppan innan serveras annars blir de sega. Servera med en bit bröd.

Ett gott bröd får du genom att skiva en ciabatta på längden  i tre delar och bred grön pesto över. Grädda i ugnen, 175 grader några minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation