Det var alldeles för länge sedan jag bjöd på paj. Så varsågoda! Här kommer…

VÄSTERBOTTENPAJ ( 8 -10 bitar)västerbottenpaj

PAJDEG:

150 gr smör
4 dl mjöl
1 äggula
1 krm salt
1 msk vatten

FYLLNING:

400 gr kantareller
3 dl riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 dl hackad färsk gräslök
4 ägg
1 krm av salt
2 krm svartpeppar

Gör så här: Finfördela smöret i mjölet,salt och tillsätt vatten.Arbeta ihop till en slät deg. Forma den till en klump och ställ in i kylen i ca 30-40 minuter. Värm ugnen till 200 grader.Kavla ut degen så den täcker botten och kanterna i en pajform. Förgrädda pajskalet i 15 minuter och stek under tiden upp kantarellerna i lite smör med 1 krossad vitlöksklyfta och lite svartpeppar. Vispa äggen lätt tillsammans creme friache, kantarellerna, riven västerbottenost. Smaksätt med salt och peppar. Slå sedan blandningen i pajskalet och grädda in ugnen i ca 20 minuter tills äggstanningen har stelnat. Dekorera sedan pajen med kräftstjärtar.

HA DET GOTT!

//Ann-Sofi

One Thought on “VÄSTERBOTTENPAJ

  1. Paj är gott och att ha i kantareller och smakrik ost låter toppen! Ha en fin helg, kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation