Hej! Nu är jag i sluttampen när det gäller renovering av vardagsrummet. I morgon kommer det sista materialet levererat med lastbil… Och sen, kanske till nästa helg så har vi någonstans att titta på tv och ett matrum så vi kan bjuda hem folk. ( Hörde jag applåder va va…) Visst är det kul! Jag lovar att visa er bilder på resultatet. För det kommer bli bra, riktigt bra om jag får bestämma. Och det vore ju konstigt annars. Man renoverar ju inte för att man vill ha fula vardagsrum, inte! Nej, det gör man ju inte.

Vad säger ni? Ska vi ta en minipizza på det kanske?

VEGETARISKA MINIPIZZOR MED CHIAFRÖ OCH JORDÄRTSKOCKA ( Ca 10 st)minipizza

Deg:

1 dl ljummet vatten

1/2 paket jäst

1 msk olja

1 nypa salt

6-7 dl dinkelmjöl + lite till utbakning

1 msk chiafrön

Fyllning:

1-2 dl passerade ekologiska tomater

1 tsk torkad oregano

1 tsk timjan

1 rödlök

5 st jordärtskockor ( hyvlad tunt)

1 1/2 dl riven ost

Gör så här: Rör ner jästen i ljummet vatten. När jästen löst sig tillsätt olja, salt och rör ner mjölet lite i taget. Tillsätt chiafrön och arbeta ihop degen för hand tills den känns smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa i 45 minuter. När degen är färdigjäst delar du degen i 12 lika stora delar. Forma till små bollar och kavla sedan ut små tunna rundlar och lägg 6 st på varje plåt. Låt nu rundlarna jäsa ytterligare en gång i ca 30 minuter.Blanda passerade tomater med de torkade kryddorna. Bred ut tomatsåsen på minipizzorna och toppa med skivad rödlök, tunt hyvlad jordärtskocka och riven ost. Gratinera minipizzorna i ca 14 minuter i 200 grader. Har du en varmluftsugn kan du köra båda plåtarna samtidigt. Ät, njut!

//Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation