Visste du att ett enda litet gojibär innehåller lika mycket c-vitamin som en hel jäkla apelsin?havtorn

Det ja! 500 gr gojibär innehåller dessutom 15 ggr mer järn än lika mängd spenat, 6 ggr mer betakaroten än lika mängd morötter, 10 ggr mer antioxidanter än lika mängd blåbär.  I det lilla minibäret hittar man inte mindre än 18 olika sorters aminosyror. Värsta superbäret med andra ord! Jag är verkligen imponerad för bäret ser inte så mycket ut för världen.

10 Thoughts on “VISSTE DU DET HÄR?

 1. Jag vet att det är ett superbär, men inte visste jag att ett bär innehåller så mycket c-vitamin 🙂

 2. Det var otroligt så mycket nyttigheter det innehåller det här lilla bäret!

 3. Gojibär ser bara ut som små lortar men de är allt annat än lort alltså. Borde köpa hem och toppa frukostgröten med )

 4. Nej, visste jag inte.

  Kram kram

 5. Vilket häftigt bär! Jag brukar avsluta müslin med att blanda i lite gojibär. Det ska jag fortsätta med med andra ord!

 6. Hoppsan! Man måste kanske köpa sig en påse då men de är inte jättegoda….
  Trevlig blogg du har!

 7. Visst är det ett superbär! 🙂 Jag har gojibär både på och i davosgröt och smoothie, gott och nyttigt!

 8. Det visste jag inte, men jag använder ofta såna bär. I müsli och till yoghurten. Du kan, du! Kram!

 9. åh gäller det torkade gojibär eller bara färska?har brist på järn så skulle verkligen behöva äta ett par såna om dagen.hjälper inte med järntabletter tydligen.

  • matsafari on oktober 25, 2013 at 3:02 e m said:

   Jag skulle tro att det ligger till så här. lite av näringsämnena försvinner vid torkning men det är i så pass liten omfattning att det knappt är märkbart. Äter du torkade så får du i dig i stort sätt samma som vid färska. Så gojibär vore säkert en bra källa till järn. Hört talas om blutsaft annars? Det finns i mataffären och innehåller väldigt mycket järn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation