I morgon är det fredag och redan nu tänkte jag dela med mig av ett bra fredagsrecept som du med fördel kan laga redan på torsdagskvällen. På så vis blir fredagen lite lugnare, bara att slå på ugnen och ställa in pajen och öppna den obligatoriska Kicki-Danielsson-festisen (läs bag-in-box) och njuta av att det äntligen är helg igen. Kan det bli bättre?
KÖTTFÄRSPAJ ( 6 pers)
PAJDEG:
100 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING:
400 gr blandfärs
1 gul lök
1 pressad vitlök
1 dl majs
10 mini tomater
10 mindre champinjoner
ÄGGSTANNING:
2 ägg
2 dl mjölk (röd)
1 krm peppar
1 krm salt
1 dl riven texmex ost
Gör så här: Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet. Fyll en pajform med pajdeg och ställ in i kylen 30 minuter.Stek upp färs med gul lök och pressad vitlök tills färsen är genomstekt. Förgrädda pajskalen i 10 minuter i 200 grader och fyll sedan pajen med färsen, majs, kvartade champinjoner och tomater. Rör snabbt ihop äggstanning genom att blanda mjölk med ägg,kryddor samt riven ost. Slå sedan äggstanningen över pajen. Grädda i ugnen i 20 minuter i 200 grader. Servera med sallad. Gör gärna pajen dagen innan den ska ätas så alla smaker hinna sätta sig.
åh det här ser riktigt gott ut och nu blev jag allt hungrig.sjukt fina bilder får du alltid till
Tack:)
Inte kan man väl äta paj på en fredag kvinna! Sansa dig! Då är det ju tacomys som gäller.
Kram kram
Det är ju för fan tex-mex ost i!!! Det måste väl ändå räknas som lite tacos 😉