Idag bjuder jag på efterrätt. En liten höst-vintrig pannacotta-grej. Ja, det var bara det.
ÄPPELPANNACOTTA MED KARDEMUMMACRISP ( 4 pers)
PANNACOTTA:
2, 5 dl grädde
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 tsk kanel
4 gelatinblad
KARDEMUMMACRISP:
75 gr smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk socker
1 msk kardemumma
Gör så här: Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Värm upp grädde samman med äppeljuice och kanel i en kastrull på spisen. det ska inte koka, bara sjuda. Rör försiktigt ner gelatinbladen. Häll sedan upp pannacottan i snygga glas eller portionsskålar. Ställ in i kylen i minst 3 timmar innan servering så dom hinner stelna. Gör crispen genom att nypa ihop alla ingredienser till en gryning massa. Strö ut det på en plåt och rosta i 190 grader i ca 10 min eller tills det fått gyllene färg. Låt svallna och strö sedan crispet på pannacottan innan servering. Om du skulle få något crisp över så är det väldigt gott att blanda i en skål med mjölk och lite bär. Lycka till!
Gilla på den!
Ja det gillar vi 🙂
Ser otroligt gott ut!
Det var faktiskt riktigt gott 🙂
Jag har själv funderat på äppelpannacotta nu när det är höst. Den här verkar jättegod!!
kram
Sluta fundera och gör slag i saken 😉
KRAM
Det var väl inte så bara!
Kramar
Nej det är det ju faktiskt inte:-)
KRAM <3
Ahh…gjort något liknande för några år sedan. Riktigt gott!
Ja det här var en riktig hit:)
Ser ju bara så gott ut! Fina bilder också.:-)
Tack snälla:)
Och svar ja, det var gott som tusan:)
Det där låter farligt gott och ser även ut att vara farligt gott. 😀