Jaha, nu börjas det! Börjas med vaddå tänker du säkert nu? Och jag menar den där dominoeffekten, den ständiga påminnelsen då grannarna gör sina ”trädgård-things”.Jag pratar bland annat om gräsklippning! Panikartat springer jag genast ut, greppar tag om gräsklipparen och kör en runda om jag hör eller ser att grannen är igång i sin trädgård. Likadant blir det om grannen drar fram grillen eller om jag  ser jag någon annan grilla, jag rusar till kylskåpet och letar fram första bästa folköl och dränker grillen i tändvätska för att sedan sitta i en solstol och heja på alla som går förbi. Jag rycks verkligen med i allt som grannarna gör och det är sällan det är jag som tar första initiativet att visa grannarna att det är hög tid att putsa fönster, rensa ogräs, tvätta bilen, måla om staketet, gödsla gräsmattan, skörda äpplen, bekära fruktträd, klippa häcken, hänga ut tvätten, måla om trädgårdmöblerna, sopa trappan, ställa fram soporna…skotta snö…you name it! Det är helt enkelt mina fina trevliga grannar som ständigt påminner MIG att nu är det dags. Jag är aldrig först på gatan med någonting! Grannjäklarna hinner alltid före och alltid  får jag stå där och skämmas med mitt långa gräs och mina skitiga fönster! Mina grannar måste vara ganska trötta på mitt ständiga kopierande! Men jag gillar dom, ja rent av älskar dom, de hjälper mig att komma ihåg viktiga saker och de hjälper mig att få bra trädgårdsrutiner. Och det är väl en jävla tur att jag inte ser vad mina grannar gör inomhus!!!

BULGURSALLAD ( 4 pers)

 • kokt bulgur för 3 pers
 • 1 röd lök
 • 10 soltorkade tomater
 • 1 halv smulad fetaost
 • 3 färska tomater
 • 1 halv gurka
 • olivolja
 • salt och peppar efter smak coh tycke

Gör så här: Koka bulgur enligt anvinsning på paketet. Finhacka soltorkade tomater, gurka,tomat. Låt bulgurn svalna och blanda sedan alla ingredienserna i en skål. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. En finfin sallad som passar utmärkt till grillat.

17 Thoughts on “BULGURSALLAD

 1. Hahaha, ser framför sej hur du sitter med burken i högsta hand och vinkar frenetiskt på de som passerar! Tur att du inte gjorde tvärtom i alla fall, slog ölen på kolen och tändvätskan i halsen… det kunde gått illa!

  Och ditt inlägg här nere om din guidning av fransmännen, helt underbart att läsa!

  ha nu en riktigt skön helg på dej och hoppas du överlever färstingbetten,
  kram.

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:23 e m said:

   Hihi ja att slå ölen på kolen vore alkoholmissbruk! Och tändvätska tror jag inte smakar riktigt lika bra:)
   En riktigt skön helg tillbaka till er Mårenssons:)

 2. Hehe tack för kommentaren på min blogg 😛
  Och vilken tur att jag tittade in här. Nu vet jag vad jag ska äta till kycklingen idag, bugursallad 🙂

 3. aldrig hört att man ska koka bulguren.ja brukar blötlägga typ 10min och sedan krama ut vattnet och sedan blanda i min persiljesallad och krydda så blir de perfekt.
  kul och se hur andra gör

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:25 e m said:

   Jag brukar koka bulgur och couscous ungefär på samma sätt som jag kokar ris. Att blötlägga låter ju vansinnigt enkelt! Det ska jag testa!

 4. Jag säger detsamma, jag är alltid sen med allt. Förvisso har jag en hurtig make. Å andra sidan är han så lat så han har köpt en robotgärsklippare…..så han sitter och kollar på den än springer runt! Men viss är det bra att bli påmind om vad man borde göra!!!!
  Ha en fin fredagskväll
  /E

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:26 e m said:

   En robotgräsklippare, haha. Ja vi får hoppas att den inte rymmer hemifrån en dag ( om den då inte rymmer hem till mig förstås)!

 5. Det står väl på förpackningen att man ska koka bulgur. Jag har precis kollat min. Couscous vet jag att den ska svälla i varmt vatten eller buljong… Men för testa någon gång utan att koka den.

 6. Mums vad gott, den ska jag göra någon dag. 🙂 Gillar mat som går fort och enkelt. 🙂
  Ha en supertrevlig helg! 🙂 Kram Carro

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:27 e m said:

   Den smakar ännu mer dagen efter och det är skönt att man kan göra den dagen innan om man har kort om tid:)

 7. Ha ha, men du GÖR det ju iallafall. Hade kanske varit mer illa om du inte hade lyft ett finger, man har ju sett Grannfejden!
  När du räknade upp alla de där grejerna blev jag plötligt tacksam över att bo i hyresrätt med endast balkong, även om jag också skulle vilja haft en liten gräsplätt.
  Grymt med matiga sallader som man kan slänga i vad man behagar.

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:29 e m said:

   Haha ja grannfejden, det är ett riktigt kul program och jösses så töntiga en del bråk är! Helt i onödan. Det är bättre att hålla sig väl med grannarna för då kan man både låna ägg och trädgårdsredskap när man behöver;)

 8. Bulgursallad är gottigt, me like!

  Grannarna kan du väl strunta i? 😉

  • matsafari on maj 6, 2012 at 12:29 e m said:

   jag är otroligt tacksam att mina grannar påminner när det är dags för vissa göromål i trädgården:)

 9. Tur att ni har grannsämja och kan skoja om det!:)
  Vilket bra tips med bulgursallad till sommarens alla grillmiddagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation