Idag slappar vi lite här hemma eftersom vi var på ett 25 årskalas igår. På kalaset började vi prata om Tyskland och någon ( läs Ann-Sofi med två glas vin i kroppen)  beskrev Tyskland ganska högljutt så här : ” Tyska landsbygden är otroligt vacker, jag blev så positivt överaskad när jag var där och jag måste säga att komma till Tyskland är som att komma till ett annat land!” Det är, enligt mig själv, den bästa beskrivningen av Tyskland någonsin! Det citatet kommer kanske gå till historieböckerna och mina vänner kommer alltid tänka på Tyskland som ” ett helt annat land”. Min sambos personliga favoritcitat som jag tydligen ska ha sagt någon gång är:  ” Du, Australien är inte med i EU, va?” Ja, jag kanske inte är världens smartare, men jag är en glad, söt och trevlig liten prick som gärna bjuder på mig själv och får människor i min närhet på gott humör 🙂 Jag bjuder också gärna på grillad lammstek, varsågoda!

LAMM PÅ GRILLEN ( 6 pers)

  • 1,5 kg lammstek
  • 1 dl rapsolja/matolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 kruka timjan ( bladen ej kvistarna)
  • 1 msk soja

Gör så här: Blanda olja tillsammans med pressad vitlök, svartpeppar salt, timjan och sojan. Lägg marinaden och lammet i en påse och låt marinera helst ett dygn för bästa smakupplevelse. Lägg lammet på grillen och tick in en grilltermometer och grilla i ca 1 timme beroende på hur rött du vill ha det, använd aluminiumfolie om du har alldeles för bra glöd på grillen, lammet får ju icke bli en kolbit. Lammet är well done vid 60 grader, medium vid 56-58. Servera lammet med färskpotatishalvor som du dränkt i lite olja samt saltat och pepprat och gratinerat i ugnen i 220 grader i ca 30 minuter.

10 Thoughts on “LAMMFILÈ PÅ GRILLEN

  1. Det är betydligt viktigare att vara glad, söt och trevlig! Och att kunna bjuda på god mat. Och det kan du ju!!

  2. Lamm är väldigt gott!

  3. lamm åt jag faktiskt för första gången förra helgen! har lite svårt att tycka om rosa kött — trots att jag vet att det är så den ska tillagas och då den blir som godast 😉 (kanske jag ska blunda nästa gång så jag slipper se.. haha..)

    • matsafari on maj 6, 2012 at 12:30 e m said:

      Det tog många år innan jag kunde äta rosa kött också. Nu skulle jag aldrig vilja ha en well done köttbit i min munn. Du får helt enkelt blunda när du äter 😉

  4. Det vattnas i munnen när man ser dina lockande och fina matbilder. Kul läsning som fick upp mungiporna 😉

    Tack för det fina receptet och ha en toppensöndag

  5. Hä hä hä. Kul att man kan glädja andra (och sig själv). Mycket dumt har jag också sagt i min dar… får se om jag är mogen att outo något av det på bloggen snart…
    Lamm, yumm!

    • matsafari on maj 6, 2012 at 1:40 e m said:

      Oj ja många gånger är det jag som skrattar mest när en groda slinker ur min mun. Dom i min närhet antar jag mest tycker synd om mig;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation