-Välkommen till tv 4 njeeeoouuwsss,  sa nyss nyhetsuppläsaren på tv 4 news. Varför ska det heta news när nyhetsuppläsaren inte ens kan uttala det?  Översätter man news så blir det ju nyheter på svenska så varför kan det inte heta tv 4 nyheterna när vi liksom ändå bor i Sverige? Ska Dagens nyheter byta namn till Todays news nu då? Och ska vi kanske börja kalla rådjur för raw animals kanske? Och negerbollen kanske ska heta niggerballs nu då? Och när bakljuset på bilen är ur funktion…Ska vi då säga ”Oh nej nu funkar inte mitt buttcandle”?                                                                                                                                                                                                                                               Ja språk är verkligen knasigt och speciellt när dom ska blandas. Nu så här på en ledig lördag ska jag ta tag i städningen…Dvs jag ska ägna mig åt lite ”dustsucking”… men innan jag sätter igång tänkte jag dela med mig av ett otroligt gott recept på chokladpannacotta. En chokladpannacotta to die for! Så god att man bara vill skrika rakt ut! Chokladpannacotta på svengelska borde bli typ chocolateforeheadcotta.

CHOKLADPANNACOTTA ( 6 pers)

4 dl grädde

1 chokladkaka ( mörk premium choklad, jag tog den smaksatt med kokos)

1 nypa socker

2,5 st gelatinblad

Dekor: Bananchips och vispad grädde

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm upp grädde i en kastrull på spisen och bryt ner choklad och låt den smälta ihop med grädden. Tillsätt en nypa socker. tag katrullen från värmen och rör ner gelatinbladen ett i taget och rör om ordentligt. Häll upp pannacottan i snygga portionsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar. Strax innan servering kan du toppa med banachips och lättvipsad grädde.

 

12 Thoughts on “CHOKLADPANNACOTTA!

 1. Chocolateforeheadcotta, haha, du är rolig du!

 2. Ajamen tös, jisses kosses var får du allt ifrån? Vilka funderingar det snurrar i din skalle, helt underbart – nästan lika underbart som cottan du bjuder oss på.

  Kramar!

 3. Det där såg riktigt gott ut! 🙂 Mums.

 4. heheheheh,älskar din humor och likaså din blogg.Ser underbart gott ut,har testat med vit choklad bara.Ska absolut testa med mörk.

 5. Hihi! För en språknörd som jag är ditt inlägg underbart! Tack för fniss på söndag morgon. Jag språkspanar gärna. Bara det att jag ska på cycling på gymmet om två timmar. Varför inte cykling liksom? Och aerobics? Hur skulle man översätta det? Akrobatjympa kanske? För det bör man ju vara vid den typen av aktivitet.

  Nä, nu blir det lite toastat bröd med latte och vanilla syrup… Eller? Kram!

  • matsafari on mars 3, 2013 at 11:00 f m said:

   alla behöver en fnisisg söndagsmorgon! Särskilt en sån här sönd då vi riskerar att blåsa bort:) Ha det så kul på cyclingen;)

 6. Choklad är aldrig fel, oavsett vilken form den kommer i…
  Detsamma skulle jag vilja säga gäller humor också. 😉

 7. Haha jag har också stört mig på att de ska säga news istället för nyheter 😛

  Denna chokladpannacotta såg ju otroligt smarrig ut 😀

 8. Åhh, äkta kärlek! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation