PANNACOTTAPAJ ( 8-10 bitar)
2 gelatinblad
Gör så här: Börja med pajdegen. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölet, tillsätt vatten och socker och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rundel så den passar den form du tänkt att använda. Smöra formen och lägg sedan i pajdegsrundeln i formen. Ställ in pajformen i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalen och grädda sedan in ugnen i ca 20 minuter. Låt pajskalet svalna något och gå sedan över till att göra pannacottan. Lägg glatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll upp grädden och låt detta sjuda i 5 minuter tillsammans med vaniljstången. Fiska upp stången och låt grädden svalna något. Rör sedan ner gelatinbladen. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ in i kyeln i 2-3 timmar. Servera med glass och lite färska bär.
19 Thoughts on “DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR. PAJ OCH PANNACOTTA IHOP:)”
Kommentera
WordPress spam blocked by CleanTalk.
Så fin den var 🙂
Vilken grym bild, urläcker och det låter jätteläckert också med paj på detta viset! Smart!
Tack snälla:) Kul att det föll fröken i smaken:) KRAM KRAM
Låter bra med pannacotta i pajform också!
Lite variation förnöjer:)
Låter smarrigt och ser galet gott ut!
Kram kram
Håller med dig! KRAM KRAM
Väldans snällt av dig att lägga ut receptet eftersom jag inte får den tidningen,.Ett himla gott recept! Och fina bilder.
🙂
Pannacottapaj gjorde jag en gång för flera år sen, blev superlyckat! Jag smaksatte med hallon då, men en chokladpannacottapaj låter inte tokigt, inte din vaniljvariant heller 🙂 Bra klurigt det där, om man inte kan bestämma sig 🙂
Hallon låter super!!!
Rena kinder-ägget ju! Mums!
Där jag är uppvuxen har man tidningen Sydöstran. Himla påhittiga namn… Är er lika spännande som vår tro? Typ: katt bortsprungen i Snorhult. Eller:cykel stulen i Pissegränd. Ja ja. Det är ju en viss charm i de där notiserna, men jag blir lite fnissig när jag läser tidningen, på besök hos min mor. Kram!
Haha Sydöstran verkar inte lika cool som vår nordöstran. Här har vi en ung tjej som redaktör som på ett bra sätt skriver om saker som faktiskt är intressanta. Hon kanske borde ta över din sydöstran:)
KRAM
Min syster brukar laga paj på det sättet. Himla gott och smart då man är många!
Lena från make ahead food
Ja jag tänker införa den här i menyn oftare. Krämigt god och ändå enkel att förbereda!
åh jösses vad gott de ser ut,aldrig testat den varianten men är ju galen i pannacotta så de måste ja göra.smaskens
😀
Toppen att variera den goda pannacottan, nu vart jag sugen på pannacottapaj med mango…
Mmm mango låter ju fasligt gott! Det ska jag testa framöver!