Fy fan vad skönt det har varit med helg! I fredags sov jag redan kl 22. I går somnade jag i soffan redan vid kl 22.30 och vaknade någongång runt 01.00 och flyttade över min ledlösa kropp till sängen. Igår var jag i Växjö och handlade jag upp nästan hela lönen på jätteviktiga, nödvändiga  saker som… nya skor, nya kläder, kuddar till soffan osv. En bra helg helt enkelt och den är ju inte slut ännu! I eftermiddag tänkte jag gå på konstutställning och verka så där lite lagom kulturell, sen tänker jag fortsätta dagen med att vara lite husmoderlig och rulla ett nytt recept på köttbullar som jag fick av morfar som i sin tur har fått receptet från någon fancy restaurang i Stockholm på 50-60-talet. Hur har er helg varit? Kom igen nu…Berätta!!!

BLÅBÄRSPANNACOTTA ( 4-6 portioner)

 • 4 gelatinblad
 • 200 gr blåbär
 • 2 msk råsocker
 • 1 vaniljstång
 • 6 dl mild naturell yoghurt
 • 1-2 msk flytande honung

Gör så här: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Mixa blåbären till en puré i en skål tillsammans med socker, med hjälp av en stavmixer, elvisp eller för all del, använd gärna musklerna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och blanda med blåbären, och blanda sedan i hälften av yoghurten. Krama ur gelatinbladen och lägg i en kastrull med 2 msk av blötläggningsvattnet. Värm sedan gelatinbladen försiktigt tills de smälter, och var noga med att röra om. Häll med en tunn stråle ner gelatinet i pannacottan rör ordentligt. Blanda sedan i den resterande yoghurten och rör till en jämn smet, och smaka till sist av med honung.Häll pannacottan i 4-6 stycken portionsformar och låt stå i kylen i minst 2 timmar.Garnera gärna med färska bär.

Vill du göra en sån här fin sockerkorg? Smält då socker under omrörning i en stekpanna. (Använd inga plastredskap och akta dig, smält socker blir varmt som tusan. Håll barnen utanför köket och akta dina egna fingrar.)Ringla sedan det smälta sockret med en tesked på en upp och ner vänd soppslev eller något annat med rund form. Låt sedan stena och bryt försiktigt loss socker korgen.

21 Thoughts on “EN LITE NYTTIGARE BLÅBÄRSPANNACOTTA

 1. åh älskar pannacotta,och vad lyxig du fick till den.yummi

 2. Åh vad gott med yogurtbaserad panacotta 🙂
  Helgen? Tja… Jag har legat i soffan och ätit smörgåstårta och druckit glögg och kurerat förkylning…
  Men inte verkar din shopping vara onödig? Soffkuddar och skor är högst nödvändigt tycker jag 😉

 3. Helgen har varit grym med matbloggsträff som heter duga!
  Vilken fin sockerkorg du gjort och smoothies låter mycket god! Yoghurt, fräscht och gott att ha i!

 4. MUMS va gott,men du jag trodde det va kärlekshantag de manliga könet ville hugga tag i 😉 Vad jag har gjort i helgen, jo i lördags jobbade jag med våran galna glada chef ;), efter det planterade jag om ute blomman, ställde undan sommar möblerna (så nu är det höst) sen gjorde jag inte mkt mera. I dag drog vi upp båtarna ur sjön i stugan, ytterligare ett tecken……. Vi ses snart igen vännen ha en underbar söndageftermiddag-kväll kramkram från din galna arbetspolare

  • matsafari on oktober 2, 2012 at 11:35 f m said:

   Jaha, är de det dom är till för, kärlekshantagen, så dumt att jag har tränat bort mina. Vad ska då min gubbe hålla i när det väl gäller? Haha, kanske i stortån?
   Din helg låter ju super och så avslutade vi den bra också. Jag fick stryk i boxning! Tack för i söndags:) Det va skitkul!
   Kram kram

 5. Det här receptet sparas, jag som älskar pannacotta!!

 6. Så snofsigt presenterat minsann, jättestilig!

  Min helg har, som du vet ;o), varit kanoners! Ville inte åka hem, hade gärna stannat en vecka eller två till. Då med lite SPA också, det hanns inte med nu. Tight schema kan man lugnt säga.

  Kram Malin

  • matsafari on oktober 2, 2012 at 11:33 f m said:

   Jag ser fram emot att läsa om eran resa på alla era bloggar sen. Jag har redan varit inne och kikat på några uppdateringar och det verkar varit hur kul som helst. Kram

 7. Ja du vet ju vad vi har varit iväg på i helgen. En matresa som hette duga!! Du skulle hängt på… Vad fint det blev med sockerkupolen, ser superproffsigt ut. Kram

 8. Snögg sockerdekoration! Tycker det är lite läbbigt med smält socker, jag tror det har att göra med ett barndomstrauma. Jag och min kompis skulle väl baka något, vi smälte socker som stelnade och så fick vi inte loss det från pannan! Det enda rätta och logiska var ju givetvis att smyga ut och slänga stekpannan i soptunnan… Synd bara att vi blev påkomma av förälder dagen efter. MEN, pannacotta är jag inte rädd för, den får gärna flytta ner i min mage!

 9. Pannacota är ju såå gott,barnen älskar det!!www.sportochspelkocken.se

 10. Riktigt fin sockerkorg! Den kan jag tänka mig att prova.

  I helgen har jag bl.a. plockat trattkantareller och rensat och ätit några. Dessutom bjudit på middag, varit på restaurang och hunnit med Bokmässan (i fredags, men det kändes som helg att få gå på arbetstid)!

 11. Fräscht med yoghurt! Skulle nog gilla denna, jag som inte är överförtjust i grädde 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation