God fortsättning alla fina människor därute. Jag vet att det mesta som äts just nu i dessa dagar är Janson, köttbullar och en och annan prinskorv men för den som vill testa något annat så får ni här receptet på en klyftad hasselpackspotatis.

Jag kan också med glädje meddela att jag i går morse faktiskt borstade mina tänder sista gången med den evise fule gamla tandborsten. Tomten hörde mina bönerop och levererade mig en elektrisk liten fräsig grej som gör tandborstningen till rena fröjden. Som ett barn har jag faktiskt borstat mina tänder 3 st extra gånger idag, vänt och vridit på eltandborsten med lyckorus över att jag faktiskt fick en. Och vitare tänder finns inte attt skåda i det här huset, ( ja om man inte slår på tv:n då förstås, varje kändis har ju bländande vita tänder att man får strålskador i ögonen).

Jag vill härmed önska er god fortsättning på julen. Njut av god mat och trevligt sällskap.

KLYFTADE HASSELBACKARE ( 4 pers)

 • 10 stora potatis av fast sort
 • 4 msk smält smör
 • 3 msk ströbröd
 • 2 nypo svartpeppar
 • 1 nypa salt

Gör så här: Klyfta potatisarna. Lägg potatisklyftorna på en plåt och pensla dem med smält smör. Salta och peppra och ställ in i ugnen i ca 10 minuter i 220 grader. Tag ut potatisarna och pensla igen med smör och strö sedan ströbröd över. Ställ in i ugnen igen i ca 20 minuter. Serveras med en god köttbit och sås. En kul variant på 70-tals klassikern hasselbakspotatis.

9 Thoughts on “EN VARIANT PÅ HASSELBACKSPOTATIS

 1. Tack för det fina julkortet! En riktigt god jul till dig också och alla söta katter! Kram.

 2. Ett Ros- i-vänner-leende skulle man vilja ha. Blir billigt, behöver man inte tända några lampor.

  Kram kram

 3. Låter hyvens med rena tänder, man får gratulera. Själv borstar jag bara tänderna vid högst speciella tillfällen. Höhö. Stor nyårskram!

 4. Nä, jag är trött så trött på julmat! Nu vill jag ha annat!
  Tack för jul-mailet! Kram på dig.

  • matsafari on december 28, 2012 at 6:03 e m said:

   Ja jag är också fasligt less på julmat! Prinskorven ligger i kylskåpet och är inte alls så sugen på att bli uppäten;)

 5. Du är klyftig som få! God fortsättning, kära matbloggsvän! Ingen bloggare är så rolig som du! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation