Går du i förrätts-tankar? Ja men jag visste väl det! Och för att hjälpa dig lite på traven kanske jag kan inspirera med några av dom förrätter som jag lagat genom åren som matbloggare. Det verkar som jag har en ganska stor förkärlek till fisk och skaldjur, de flesta förrätter på min blogg är nämligen av den typen. Japp rakt på förrätterna tycker jag! Kanske något kan fresta?

Vad sägs om en smaskig laxcheviche som faktiskt smakar godare om den har fått stå ett dygn, dvs det blir inte så stressigt på självaste nyårsafton!. Klicka på länkarna för att komma till receptet.

Laxröra i advokadohalvor är en fin och enkel förrätt som både smakar gott och känns lite lyxig.

Räkröra i tunnbrödskorg är en kul variant på vanlig räkcoctail. Tunnbrödskorgen får sin form med hjälp av rostning i ugn och en snabb handläggning.

Lax och räkbakelse är lite som en mindre smörgåstårta som enkelt kan förberedas kvällen innan men känns ändå så där ” bara till mig-lyxig”.

För min egen del det här nyåret tror jag att min förrätt kommer bli någon form av tunnbrödsklämma med rökt viltkött, bara för att liksom komma ifrån mitt tydliga beroende av fisk och skaldjursförrätter. Hur hamnade jag i det träsket egentligen? Torskad på fisk och skaldjur?

 

4 Thoughts on “FÖRRÄTTSTIPS TILL NYÅR

  1. Klart det ska tipsas om förrätter. Så fint du gjort med räkorna som hjärtan… 🙂

    • matsafari on december 28, 2012 at 6:02 e m said:

      Ja det finns väl en och annan som kanske har svårt med inspirationen. Vi matbloggare är farliga som tipsar om mat hela tiden!!!
      Gott nytt år kära vän!

  2. Härligt med lite tips:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation