I helgen var jag ute…alltså inte typ som i utomhus eller så utan ute som i ” på krogen”. Herrejösses vad bekväm man blir när man kommer upp i min ålder ( 30+). Om man hade fått gå till krogen i mysbyxor,en sleten gammal band-tshirt och tofflor, ja då hade jag varit först med att göra det! Och om jag fick gå i morgonrock ja då kanske jag hade gått på krogen oftare! Högklackade skor, vad är det? Högklackade skor på mig? Nej tack, jag tar mina skönaste och när det gäller kläder så går varmt före coolt faktiskt. Varför gör man så ? Ska man inte ta tillfället i akt och gå runt och glänsa lite med ” jag-kan-det-här-Jag -går-på-fest-ofta”-attityden?  Och jösses, det där med alkoholkonsumtion var jag visst inte heller så bra på, jag blev jättefnittrig på en halv öl och när jag kom till den 2:a , ja… då började jag prata om Olof Palme på en nivå som inte var lämplig ( jag erkände för hela sällskapet att jag tyckte Olof Palme var skitsnygg och ganska sexig…jösses..suck…sånt säger man ju bara inte!…eller?) och då blev jag lite rädd för mig själv faktiskt.

Nog om den kvällen. Nu över till ett recept som passar utmärkt när man inte orkar, vill eller har tid att stå vid spisen.

FLÄSKFILE OCH KLYFTPOTATIS ( 4 pers)

1 fläskfile ca 800 gr

2 dl rapsolja

2 msk soja

1 msk hackad persilja

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

1 nypa salt

8 medelstora potatisar

Gör så här: Putsa fläskfilen från fett och senor. Ställ ugnen på 200 grader. Klyfta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.Blanda rapsolja med soja, persilja, svartpeppar, salt och en pressad vitlöksklyfta. Skär fläskfilen i skivor. Lägg fläskfilen ovanpå klyftpotatisen. Slå sedan marinaden ovanpå köttet och ställ in plåten i ugnen i 40 minuter. Servera med någon god kall sås. Inte så ansträngande och väldigt gott!

19 Thoughts on “FLÄSKFILÈ OCH KLYFTPOTATIS! ALLT I ETT…

 1. ja då kan du säkert förstå hur förvirrad en fyrtioplusare med hela familjepaketet är i samma situation.:-) ”Allt i ett” recept älskar jag Har själv ett liknande men med lax i min blogg. I kväll ska jag dock laga oxfilégratäng. Ha en fortsatt skön söndag!

 2. Haha ja herregud… Sen jag kom in i sambolivet tar jag hellre en skön kväll hemma än ute. Man blir bekväm… :p

  Enkel middag det där, men ändå supergott. Behöver inte vara så krångligt… 🙂

 3. Haha du är för rolig… Palme kanske inte är den första man tänker på:)
  Trevlig söndag
  Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 4. Visst blir man bekväm 🙂

  Låter nästan som receptet på grekisk pyttipanna (ja originalreceptet med fläskfilé då). Jag gör med quorn och det blir gott det.

 5. Jo tack, det där känns igen… evigheter sen vi var ”ute” på det viset, det blir mest bara restauranger och kanske ett pub-besök ibland… Bekvämt och varm går framför coolt vilken dag som helst, tänk att det kan förändras så… när hände det?
  Smart att köra allt i ett, vi brukar göra det med lamm eller kyckling, skönt att få spara på disken:)

  • matsafari on januari 28, 2013 at 7:06 f m said:

   Nej hellre ett restaruang besök med god mat och god dryck än stå på ett disco och skrika till varandra och ändå inte höra vad det andre säger:)
   Borta bra med hemma bäst;-D

 6. Sv: Åh, vad härligt att höra! Nej, det dör man ju inte av precis 😉 Härligt att du gjorde det! 😀

  Ledsen för lite sent svar. Hoppas du har haft en trevig helg!

 7. Haha jag känner igen mig. Och en ung Palme var det inget fel på – tvärtom. Själv har jag en liten crush på Captain von Trapp. Det är en karl, det 🙂

  Allt-i-ett-mat gillar jag! Såg gott ut

 8. smart och lägga allt i ett.ja smat hjärnan har i varsin form.kanske får testa som du gjort,borde spara tid.
  gott är de verkligen…mmm rödvinsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation