I helgen var jag i Göteborg, bodde på hotell och åt god mat och köpte min fina underbara snygga jätteunderbara Kenza-jacka jag sparat så långe till. För er som inte vet vad en kenza-jacka så är det en ap-cool skinnjacka designad av Sveriges mest kända modebloggare Kenza och det är den snyggaste jackan jag någonsin sett. Prislappen…hmmm ja, inte alls min prisnivå (nästan 4000 kr) men efter några månaders snålande, en jävla massa nudlar och bort-prioritering av andra roliga saker så hade jag till slut råd att köpa den. Och ni kan inte ana vad som hände på bussen hem… Jodå, den försvann! Herregud! Den försvann!!!!!

Eller ja, min resväska förväxlades med en likadan från bagageutrymmet på bussen och däri låg ju självklart jackan. Om ni visste hur stora tårarna var som trillade ner för min kind när jag upptäckte att det inte var mina saker när jag öppnade en identisk likadan väska här hemma vid läggdags i söndagskväll. Dötrött efter en lång bussresa! Jag bröt ihop fullständigt och tänkte att nu tar livet slut! Jag kan inte leva utan den där jackan. Jag slutade nästan andas på stört! Min jacka, borta!

Någon timme senare så damp det ner ett meddelande i Mörkaste Smålands mejl från en desperat och skamsen tjej i Värnamo som letade efter ägare till en svart väska med ett klistermärke från just Mörkaste Småland. Och det visade sig att hon tagit fel väska på bussen. Jag fick till slut tag på tjejen och igår återförenades våra väskor och jackor med rätt ägare.  Det roliga är att det faktiskt låg identiska saker i hennes väska som i min.  Och ännu konstigare var… att när jag kom innanför tjejens ytterdörr för att byta tillbaka till min egen väska så dök det upp en exakt likadan katt som  min lilla Decibel för att hälsa. Och det är inte direkt någon vanlig färgteckning på min katt ska ni veta. Ibland händer verkligen så skumma saker!

Om jag ska åka till Göteborg igen? Nä, aldrig! Nu ska jag sitta här i min soffa med min jacka i knät och bara hata Göteborg! Jag ska aldrig mer åka buss och jag ska alltid märka alla mina ägodelar med Mörkaste Småland stickers! Och det är verkligen en lättnad nu när vi är återförenade jag och min jacka! Tårarna har slutat rulla nu!

GRATINERADE MUSSLOR I CHILIKRYDDAT VITLÖKSSMÖR ( 2 pers)gratinerademusslor

1 paket frysta musslor med skal ( färdigkokta)

Vitlökssmör:

50 gr smör

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

2 msk finhackad bladpersilja

1 finhackad liten schalottenlök

gratineradmusslor

Gör så här: Lägg musslorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop vitlökssmöret genom att blanda rumstempererat smör, finhackad chili, persilja och schalottenlök. Rör om ordentligt. Klicka sedan ut en liten smörklick på varje mussla. Gratinera i ugnen på 22o grader i ca 7-9 minuter. Servera med bröd och gärna som förrätt.

//

Ann-Sofi

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation