Idag kan jag inte bestämma om jag ska skriva ett inlägg om min förstoppning som mer eller mindre förstör min vardag eller om stormen Egon som drog förbi inatt. Inga av samtalsämnena är särskilt intressant så vi går över direkt till receptet istället.Halloncheesecake med extra fullkorn!
BOTTEN:
15 degestivekex extra fullkorn
75 gr smält smör
FYLLNING:
1 paket philadelphiaost naturell
250 gr kvarg med vaniljsmak ( eller naturell smaksatt med vaniljsocker)
2 dl tinade hallon
Dekor: Valfria bär, mynta
Gör så här:
Krossa kexen så det blir smulor, blanda i det smälta smöret och rör till en massa. Packa sedan massan i botten på en löstagbar form. Grädda i ugnen 175 grader i ca 15 min.Rör sedan ihop fyllningen genom att blanda philadephiaosten med kvarg. När detta är blandat ordentligt tillsätter du hallonen. Du häller sedan fyllningen över degestivebotten och snyggar till toppen med hjölp av en slickpott. Ställ in cheesecaken i frysen över natten och tag fram den 2 timmar innan den ska förtäras. Dekorera med färska bär och en kvist mynta.
Den här efterrätten är en av dom efterrätter som hamnade i kokboken ”Godsaker med gott samvete” som släpptes innan jul. ( Vill du beställa ditt eget exemplar av den nyttiga kokboken med efterätter så kan du göra det via e-mail: lesssugaruf@hotmail.com Boken kostar 149 kr)
//
Vilken härlig färg på kakan.
Ååååh!!! En dessert heeelt i min smak!
Oj vilken fin rosa färg det blev på denna cheesecake, urtjusig /Nadja