Det har inte haglat blogginlägg på den här bloggen på senaste tiden. Man skulle kunna tro att jag fått någon sorts ät-slash-skriv-störning och helt enkelt slutat att laga mat och skriva om det. Så är det inte! Jag har bara haft häcken full med saker. Ni vet saker bara…  När jag tänker närmre på vad det är för saker jag har varit upptagen med så vet jag ärligt inte. Bara saker helt enkelt. Veckodagarna  går fort som fan och sedan så är det helg helt jävla plötsligt! Så där har det hållit på i ungefär 4 veckor nu, ja sen jag kom tillbaka från semestern faktiskt. En av sakerna jag gjort är kyckling i ugn, det kan jag ärligt erkänna. Kyckling i ugn kommer här:

KYCKLING I UGN ( 4 pers)kycklingfileer

4 kycklingfiléer ( frusna)

1 dl naturell yoghurt

4 kvistar timjan ( eller 2 tsk torkad)

1 burk krossade tomater

salt och peppar samt en n nypa vitlökspulverkycklingiugn

Gör så här: Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Slå över de krossade tomaterna. Ringla yoghurten över kycklingen. Strö timjan, vitlökspulver,salt och peppar ovanpå. Gratinera kycklingen i ugnen i 30 minuter i 220 grader.
dessertsegling2014En grej jag har gjort  är att segla. Att jag kommer ihåg att jag har gjort det var för att det hände nu i helgen. Segla ligger högt på min ”älskar-att-göra-lista”. Vädret var toppen. Vattnet var ganska kallt, utsikten var fantastisk och luften var riktigt frisk. blogg

Ha det gott!

Ann-Sofi

3 Thoughts on “KYCKLING I UGN MED TIMJAN, YOGHURT OCH TOMAT

 1. Hej! Samma här, med lite glesare blogginlägg sista tiden. Men snart är det höst på riktigt och då tror jag inspirationen infinner sig igen. Då brukar jag vilja ”baka och stöka” 🙂 Kramar!

 2. Ska fileerna vara frysta när man lägger dem i formen o häller på allt det göttiga?

  Även här är det glest med uppdateringar, ska försöka ta mig i kragen. Visst lagas det mat, men det var det där med att fota det hela. Och veta hur mycket man använt av allt. Ofta blir det bara nåt improviserat som blir helgott o så önskar man att det hade vägts o fotats…

 3. Men det är väl ändå härligt när det är livet som får ta tid från datorn och inte tvärtom? Vi är väl inte heller så flitiga som vi var i vår bloggungdom, och framförallt så har vi varit kassa på att lämna avtryck hos våra fina kollegor:)
  Men nu gör vi det i dag i alla fall:)
  Kyckling med gottigheter på och allt i en form, we’re on!
  Kramar till dej, och så hoppas vi att tiden saktar ner sej lite i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation