Vill man veta någonting om någon så är det bara att logga in på facebook. Även saker som du INTE vill veta finns att läsa därinne. Om Martina har lingonvecka så kan du ge dig fan på att hon ”checkar in” på dass när hon byter binda och har du (o)tur så kan du få en bild också.

Den ena statusuppdateringen är värre än den andra och en del är så kryptiska att du kan ägna en hel dag åt att försöka översätta dom. Ändå kan man inte låta bli att logga in där så fort man får en liten stund över. Facebook är så otroligt beroendeframkallande och så jävla smittsamt och vi mår dåligt om vi helt plötsligt inte är uppkopplade.

Hela semestern har jag hängt därinne, snokat, uppdaterat bra och sofistikerade statusar. Facebook har blivit värre än ebola eller böldpest och nu sprider sig bekräftelsebehovet som en löpeld på nätet och infekterar var och varannan människa ( även mig). Det är till exempel inte ofta någon nu för tiden är ute i skogen och plockar lingon utan att lägga upp en bild på att man gör det på facebook först.

”Delar” är också något man gör på facebook. Receptet som följer här, det går faktiskt att dela vitt och brett på facebook om man vill. Det ger otroligt höga statuspoäng och signalerar raffinerad världsvana. Att det ger min blogg en ökad statistik är bara en bonus eller hur. Kom igen nu, tala om för världen vilket bra recept du nyss har hittat.

LINGONTZATZIKI (4 pers)lingontzatziki

 2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
4 msk lingonsylt
1 krm malen vitpeppar

Gör så här:Pressa ner vitlöken i den turkiska yoghurten. Tillsätt lingonsylten och vitpeppar. Rör om och ställ in i kylen tills det är dags för uppläggning eller servering.

Och vill du ha receptet på viltsvinsbiffarna på bilden så klicka bara HÄR.

//

Ann-Sofi

4 Thoughts on “LINGONTZATZIKI

 1. Haha… hatar alla de där halva uppdateringarna som bara vissa fattar och kommenterar och resten får nyfiket gissa. Grr…
  Men lite lingontsatziki kan vara svårt att motstå.

 2. Tyvärr, jag har inte fäjsbåck och kommer inte skaffa fäjsbåck, så jag delar inte nåt där. Däremot finns det andra sociala medier som inte säljer dina uppgifter eller tar över din upphovsrätt till bilder, där kanske jag kan tipsa om det här. För det låter riktigt gott!

 3. Jag är en typsikt facebook-fluktare. Jag delar eller statusuppdaterar nästan aldrig, men kollar sjukligt ofta. Helt otroligt faktiskt. För det HÄNDER JU INGENTING….
  Bah, kanske ska flytta ut i skogen istället. Plocka lingon, odla vitlök och fånga ett vildsvin med snara. Hur svårt kan det vara?

 4. Alltså vi är inga stora facebookare, Håkan har inte ens något eget konto och kommer inte heller att skaffa och Anki använder sitt nästan bara när det är kökets konto som ska uppdateras:) Läste en undersökning som är alldeles nygjord att föräldrar idag spenderar nästan 3 gånger så mycket tid på sociala medier under dagen som de gör med sina barn! Helt sjuk!!! Nej du, få inte igång oss på den diskussionen 🙂
  Däremot går vi mycket hellre igång på lingontsatskiki, fasen så gott det måste vara till vilt

  Kram på dej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation