Mitt köks årliga mässa hölls i Stockholm i helgen och för andra året i rad tog jag mig från Småland och upp till Stockholmsmässan för att träffa alla härliga utställare.En av utställarna på mässan var Maria Montazami som jag fick äran att träffa i egen hög person och hon var…LÅNG! Ett helt huvud längre än mig men lika ödmjuk och rar som hon är på tv. Det var kul. mittkök1Jag gled även förbi Kryddhuset som var där med sina monstersnygga kryddkvarnar. kryddhusetTyvärr fick ingen av dem följa med hem pga platsbrist men jag kan varmt rekommendera deras kryddor som både håller hög kvalité och smakar riktigt bra. mässan1 kryddhusetBor du som jag i Hultsfred/Vimmerby området så finns ett enklare utbud av deras kryddor på Ö&B i Vimmerby.delicatoNästa besök blev hos Delicato där jag blev överaskad över deras humoristiska sätt att marknadsföra sig. delicatoNi som känner mig vid det här laget ni vet ju att jag älskar humor (av alla slag) och det här föll mig i smaken. Jag hatar att dammsuga men jag älskar deras dammsugare! delicatoKolla in den här lilla handväskan! Man vill ju bara äta upp den.

Sen åt jag och drack en hel del gott. För det är faktiskt så att man får smakprover i de flesta montrarna. mittkökmässanOch det gillar ju smålänningar som jag och jag siktade in mig både på den ryska kaviaren och champagnen för det är inte var dag man får möjlighet att testa det. mässan6Sen fick jag smak på väldens bästa lax , salmalaxen (blev årets produkt 2013) som med sitt fasta kött som verkligen smälte i munnen!Här i 4 olika skepnader:

SALMA-NORI MAKI

Wasabi,färskost,koriander,slanggurka,ingefära

SALMA-RAW OMEGA

Tång & algsalt,jungfruolja,sesam & kavringskrisp

SALMA-NORDIC TACO

Advokado,lime,salladslök,chili,vitlök,tomat

KRYDDSOTAD-SALMA

färska örter, yoghurt,silverlök,limeAndreasHedlund

Sen kunde jag ju inte låta bli att köa för årets kock vinnaren och nobelkocken Andreas Hedlunds bästa burgare. En cajunkryddad burgare med tabasco serverad med pommes och sweet potato fries. En ganska stor besvikelse eftersom cajunkryddorna i burgaren inte var jämnt fördelad utan bara infann sig här och var i färsen och av två köpta burgare så fattades det både ost och tomat i den ena. mässan8

Har ni möjlighet att åka på den här mässan nästa år så tycker jag att du ska göra det. Det är otroligt inspirerande och roligt. mässan9mässan10 mittkökmässa2014-001mässan11Nu är det måndag igen och jag är tillbaka i Mitt eget Kök.

Allt gott!

//

Ann-Sofi

5 Thoughts on “MITT KÖKMÄSSAN 2014

 1. Delicatos reklam är klockren! Tala om att göra en egen tolkning av alla kostråd. Reklam man blir glad av helt enkelt. Skulle lätt kunna ha reklamen som stora canvastavlor här hemma.

 2. Jag skulle nog ha köat till hamburgaren jag med 🙂 Jag gick på en riktig matnit och dyrt var det med säger bara Sjömagasinet. Kul mässa annars 🙂
  Ha det gottt

 3. Vilken tur att jag hoppade över hamburgarna då 😉 Var där i torsdags och tyckte mässan var riktigt bra, lite mycket vin kanske…..

 4. Nu har vi bestämt att vi ska få tummarna loss nästa år och bege oss antingen till Göteborg eller Stockholm för matmässa. Vi brukar ju åka till Malmö eftersom det är närmare, men i år blev vi ganska besvikna eftersom det var väldigt tunt med utställare. Lite tråkigt när det är så tydligt att det minskar från år till år… Men vi ser ju att vi skulle varit i Stockholm i år och spanat kändisar, det är ju ett av våra favoritnöjen! Och skumpa och svart kaviar…
  Kramar på dej, ha en fin tisdagskväll

 5. Mitt kök mässan i Götet känns pluttigt liten jämfört med Stockholm. Som vanligt. Knappt några kändisar. Coolt att träffa Maria Montazami!!!
  Den där dammsugarhandväskan var riktigt….ful!! Men gilla också deras marknadsföring:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation