När jag gick i högstadiet var jag otroligt smal och gick ofta under namnet ”Räkan”. Men då och då blev jag också kallad för ”Sparris”. Nu så här i efterhand så vet jag inte om det är coolast att vara en räka eller en sparris? Själv tycker jag sparrisen är coolast på tallriken. Och gärna som den här, inlindad i något köttigt. Sparris är gott och så luktar det konstigt när man kissar efteråt. Det är kul!

PARMALINDAD SPARRIS ( 2 pers)parmalindad-sparris

500 gr färsk sparris

4 skivor parmaskinka

1 nypa salt

2 nypor svartpeppar

1 msk smör

Gör så här: Stek sparris i en het panna med smör någon minut så sparrisen får lite yta och färg. Linda sedan parmaskinkan runt sparrisbuketten och servera med jordgubbssallad med fetaost eller en klick citronkräm.

//

Ann-Sofi

6 Thoughts on “PARMALINDAD SPARRIS

  1. Räkor är mums och sparris likaså. Svårt att välja bland dessa två godingar. Hm, den där lukten har jag inte tänkt på. Får undersöka detta framöver, haha! Kram till dig!

  2. Sparrisar har bättre hållning och luktar inte som döden efter en timme i soptunnan. Sparris is the shit! Räkor är inte lika bra :))

  3. Sparris is da shit! Haha, du är så härlig du… alltid när jag kikar in här får jag mig ett gott skratt. Kram på dig!

  4. Jag gillar dig och jag gillar räkor och sparris! <3 Så det här är helt i min smak!

  5. Sparris eller räka? Fina grejer både och! Dessutom köttinlindad…mmm…

  6. Tydligen råkar alla inte ut för den här lukten! Det är sant, jag tog upp detta ämne en gång och hälften bara: ”?????”. Den drabbar mig iallafall, det är en sak som är säker.
    Men inte hindrar det mig från att äta massor med sparris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation