Jag lovade ju ett supersmarrigt recept som innehöll curry. Nu behöver ni inte vänta längre för här kommer det. Själv är jag svag för kombinationen banan,curry och jordnöt och jag älskar flygande jacob. Med flygande Jacob i tanken så föddes det här. Och du  jordnötssåsen är så enkel att du kan göra den med förbundna ögon. Skulle du göra såsen med förbundna ögon så be någon i närheten filma det och skicka sedan den filmen till mig! Det låter som en film jag skulle gilla!

PULLED PORK CURRY ( 4 pers)pulledporkcurry

1 kg fläskkarré

2 dl ketchup

1 msk olja

1 msk tomatpuré

2 stänk tabasco

2 msk curry

1 krm chilipulver

1 krm malen koriander

1 krm ingefära

1 krm vitlökspulver

1 tsk socker

1 dl vattenjordnötssås

JORDNÖTSSÅS:

1 dl finhackade jordnötter

2,5 dl turkisk yoghurtpulledpork

Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader. Tag fram karrén.Blanda ketchup med tabasco.Blanda ner olivoljan i ketchupen. Rör ner kryddorna och socker i ketchupen. Gnid in hela köttet runt om med hälften av såsen. Lägg köttet i en ugnsform, lergryta eller kastrull som tål ugn.Fyll på med lite vatten.Ställ in köttet i ugnen 5 timmar. Vänd köttet 1 gång i timmen och slå i lite mer vatten om det behövs. Efter halva tiden kan du slå resten av såsen på karrén. När det är en kvart kvar kan du öka värmen till 200 grader för att få lite yta på köttet.Köttet är färdigt när det delar sig när du drar i det med gaffel. Dela då hela köttbiten i mindre bitar med hjälp av två gafflar. Servera med tortillabröd och banan. OBS!Bananen är viktig! Banan och curry är nämligen oslagbart!Såsen gör du så enkelt genom att köra turkisk yoghurt och jordnötter i en matberedare sen är såsen klar.

TREVLIG HELG!

//Ann-Sofi

 

4 Thoughts on “PULLED PORK CURRY MED BANAN OCH JORDNÖTSÅS

  1. Jesus amalia så gott! Älskar ju flygande jacob, varm banan och jordnöttet. Sött, salt och fett! Pulled pork fattar jag inte varför jag inte gör. Det är ju så enkelt och smarrigt! Och billig mat!

  2. Jag är precis som Sofie och älskar smakkombinationerna i Flygande Jacob så när jag så denna bild tänkte jag direkt ”Varför har inte jag tänkt på detta?!” Ser grymt gott ut!
    Kramar!

  3. Ujujuj, den där kommer bli fixad hemmavid, fast utan gul curry då. Gula kryddor ligger risigt till i mitt kök, jag gillar dem inte. Eller tja, just nu kommer jag på tre gula kryddor, men jag gillar inte nån av dem. (Curry, saffran och gurkmeja göre sig inte besvär…) Jag kör nog på rödcurry istället. 🙂

  4. Hörrö! En utmaning till dig finns på min blogg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation