Tack snälla ni för alla fina ”Krya-på-mig” hälsningar. Jag behövde dem. Och dem hjälpte för jag har inte haft ont i halsen på 2 dagar. Yeaj!

Och nej, jag har inte ramlat ner från trappan på senaste. Jag har bara lagat fisk.  Jag äter tyvärr fisk lika lite som som kungen är snygg. Kungen har aldrig varit snygg tyvärr och om jag får i mig O-mega 3 så är det större risk att det är i tablettform än ett djur som endast består av huvud och stjärt. Nog tjatat  om det, vi går direkt över till receptet. Rimmad torskrygg som stekts i smör med ett fluffigt mos med kripsig bacon. Och du,  kom tillbaka hit till Matsafari i slutet av veckan för då kommer ett annat dunder-recept som är så där ”To-die-for” om man gillar curry. Tjingeling.

TORSKRYGG OCH POTATISMOS MED BACON ( 4 pers)rimmadtorskrygg

Rimmad torsk:

3 dl vatten

2 msk pressad citronsaft

2 msk salt

4 ryggfiléer av torsk

Smör till stekning

Garnering efter stekning:

2 tsk hackad dill

2 tsk rivet citronskal

Potatismos:

Ca 800 gr fast potatis

2 dl varm mjölk

1 krm salt

2 krm vitpeppar

1 paket knaperstekt bacon

Gör så här: Rimma torsken i god tid innan middagen. Det gör ingenting om du låter fisken ligga ett dygn. Skala potatisen och tärna den i mindre bitar.Koka upp potatisen i saltat vatten och häll av vattnet när potatisen är genomkokt. Stöt sönder potatisen med en potatisstöt och tillsätt lite av mjölken. Kör sedan igenom potatisen med en elvisp och fortsätt att blanda ner mjölk lite i taget. Smaksätt med salt och vitpeppar och smula ner knaperstekt bacon. Lyft ur fisken ur lagen och hetta upp en stekpanna med smör. Smörstek nu torsken ca 2 minuter på varje sida. Strö dill och citron ovanpå innan servering.Servera med kokta bönor och potatismoset.

//

Ann-Sofi

 

 

 

 

5 Thoughts on “SMÖRSTEKT RIMMAD TORSKRYGG & POTATISMOS MED BACON

  1. Tycker den där fisken är lite to die for! Jag är så dålig på att äta fisk att jag nästan borde skämmas!!!

  2. Mums, ser gott ut och så himla snygga bönor till 🙂

  3. Att rimma torsk – det är så jäkla bra! Om inte det får en att äta mer fisk så vet jag inte…

  4. Ja att vi inte behöver övertalas för att äta fisk vet du ju, det är fisk högt och lågt i vårt kök:) RImma är en av de bästa uppfinningarna som gjorts i köksregionen, det gör herr M med snart allt som intas här… Och bacon, jo vi tackar vi!
    Kramar

  5. Att vi äter mer fisk än kött beror främst på att det är ju så snabblagad mat. Ja, sedan slickar barnen faten också och det gör ju inget direkt. En fin bit fisk behöver inte så mycket kryddor för att vara god, precis som du visar här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation