Vilken sommar vi fick. Och visst är det svårt att hinna med att sommarfixa sig. Igår tittade exempelvis Lars ner på mina ben och undrade om jag inte skulle raka benen snart och vi fick kisa ordentligt för att kunna urskilja om mina ben var vår långhåriga katts svans eller faktiskt mina ben.
Men att sommarfixa sig betyder också att man behöver somriga recept och då passar frisk lemonad bra att börja med! Och blanda gärna den här med lite bubbelvatten och is för extra festlig känsla. Och frys in lemonaden i pet-flaskor i frysen så håller den extra länge.
FRISK LEMONAD MED CITRON,INGEFÄRA,MYNTA OCH HALLON ( 2 liter)
2 liter vatten
1 kruka färsk mynta
1 ekologisk citron
10 cm färsk ingefära
1 dl hallon
10 dl socker
1 påse citronsyra
Gör så här: Koka upp vatten, socker och citronsyra och rör tills sockret löst sig. Låt vätskan svalna och skiva under tiden citron och ingefäran. Lägg ner mynta, citron och ingefära i en bunke. Slå vätskan över och ställ in i kylen. Låt dra i minst 1 dygn. Sila genom sil och häll upp på flaska. Går bra att frysa i pantflaskor för att sedan ta upp och ta med till beachen.
Svalkande och gott!