Alltså det blir inte mycket gjort här eller på bloggen när jag har 4 st små nyfödda kattungar här hemma. Nyfödda och nyfödda. De fyller 14 dagar på onsdag och än är inte speciellt roliga egentligen eftersom de bara äter och sover just nu. De har nyss öppnat sina ögon och gör inte mycket väsen av sig. Det firar vi med lite vegetarisk lufsa tycker jag. Lufsa som är Öland nationalrätt och som egentligen innehåller bacon. Men baconet bytte jag ut mot kikärter istället så blev rätten helt vegetarisk. Smaklig spis!
2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
6 stora potatisar
1 burk kikärter
1/2 dl riven parmesanost
smör att smörja formen med
Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Smörj en lagom stor ugnsform med smör. Vispa ihop ägg, 1/4 av mjölken, vatten och salt. Tillsätt vetemjölet och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Skölj kikärterna i kallt vatten och blanda ner dem i smeten. Häll upp smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. När det är 10 minuter kvar av tiden kan du tag ut formen och strö över den rivna parmesanen. Servera med lingonsylt.
Och så här ser de ut de små underverken!
Bäbisarna var inte mer än ett dygn då mamma katt tog ett steg utanför ytterdörren och sprang raka vägen över till grannen och klippte en björktrast så blodet sprutade. Morbida kattskrället!
Jag hoppas inte bäbisarna blir lika blodtörstiga som sin mamma.
Ha det gott!
KRAM
Hej, jag sprang på ditt recept när jag letade efter recept på vegetarisk lufsa. jag reagerar ofta på ”vegetariska” recept som innehåller parmesan. Parmesan tillverkas med löpe, vilket i sin tur tillverkas av kalvmage och är därmed inte vegetariskt. Bättre att ersätta parmesanost med annan smakrik ost som tillverkas med ystenzym, som är ett bra veganskt/vegetariskt alternativ.