Monday…meatless monday! Det där med vegetariskt borde egentligen vara min grej då jag under 7 år faktiskt levde som vegetarian. Det var liksom min ungdomsrevolt, ja förutom att jag gick runt i svarta kläder, Dr Martens och använde oförskämda mängder kajal. Jag var också strängt emot plågsamma djurförsök (hur jag kunde missbruka den där kajalen och samtidigt vara emot djurförsök är fortfarande en gåta), jag lyssnade bara på punkrock ( i smyg var Roxette och Michael Jackson också rätt bra men i 14 års ålder ville man liksom inte att någon skulle veta det) och var allmänt arg på allt. Jag hängde i ett ungdomsgäng bestående av 4 andra tjejer som liksom jag använde bizarra mängder kajal, klädde sig i sorgedräkt och blandade ut äckligt rödvin med cola på fredagar, länsade föräldrarnas fickor på mynt och smygrökte röd prince i lekparken efter skolan. Förutom det?… så…ja, detta var nog min stora revolt. För dig som är lite obekant med vegetarisk så kan jag meddela att dom här biffarna är lite som att steka potatisplättar. Come on…You can do it! Våga vara lite vegetarian! Gör lite revolt! Åtminstone en dag i veckan!

SOJABIFFAR ALTERNATIVT VEGOBURGARE ( 6 st rejäla biffar)

1 burk sojabönor

1 zucchini

4 kvistar timjan

2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 msk maizena

2 krm svartpeppar

1 nypa salt

smör till stekning

Gör så här: Skölj sojabönorna i vatten och låt dom rinna av. Riv zucchinin på ett rivjärn och krama ur saften. Lägg sojabönor, zucchini, pressad vitlök och timjan i matberedare. Kör en kort stund och tillsätt sedan ägget och kryddor. Kör en stund till med matberedaren. Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka sedan ut 6 rejäla klickar sojabiffsmeten med sked och stek på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Mot slutet av stektiden, höj värmen på pannan och ge biffarna en krispig yta. Servera med pasta, kokt potatis eller vad du nu gillar bäst eller servera dom i hamburgerbröd och getost.

Ha nu en riktigt skön måndag!

16 Thoughts on “VEGETARISKA SOJABIFFAR ELLER VEGOBURGARE OM DU VILL

 1. Yummy, så gott!

 2. Lät nästan som min tonårstid. Men jag hade Get A Grip’s på fötterna 🙂 Och allt detta förakt för människor som var ”meganormala”…

 3. Jag revolterade genom att rymma med en kille som var 21 när jag var sexton. Sen blev jag ihop med en punkare som var 196 cm lång och vägde 69 kg. Han spelade i ett band som hette Morgonfjong. Jag färgade håret grönt i luggen och pappa fick spader. Jag lyssnade på Dead Kennedys men gillade Lustans lakejer i smyg. Den ungdomen. Men roligt var det.

  Sojabiffar är toppen! Kram!

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:26 e m said:

   aha inte helt olik min revolt med andra ord. Jag hade också en pojkvän som var punkare med tuppkam. Ja, vi var ett par en vecka sen berättade min kompis att han hade gjort slut med mig och blivit ihop med någon annan.

   Ha ha morgonfjong! Det måste vara det coolaste bandnamn jag hört! Passar utmärkt ihop med grön lugg, det hör jag det:)
   KRAM

 4. Tack för matinspirationen! 🙂 Dessa SKA testas, I can do it 😉

 5. Jag körde Dr Martens med, och svart hår (och rött och…) och konstiga second handkläder. Ja herre min gud…. skönt man är förnuftigare idag (eller?). Fast jag har kvar mina Dr Martens faktiskt! Har inte använt dem på länge, men jag tänker faktiskt att de är tidlösa.

  Så jag köper vegobiffar med hull och hår!

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:24 e m said:

   Håller med dig, Dr Martens är verkligen tidlösa och de håller ju hur länge som helst om man bara sular om dom regelbundet. Second hand var min favoritaffär också på den tiden. Billigt och orginellt:)

 6. Värst vad alla verkar ha varit coola som tonåringar. Jag Hr alltid varit en liten nörd med glasögon och MVG i det mesta utom idrott 😉 Förutom ett par månader i åttan då jag färgade håret svart (skiftande i grönt…) och lyssnade på The Hives. Det var tider, det.

 7. Vi revolterar gärna en gång i veckan om vi snackar vegetarisk mat alltså. Annars är vi väl lite mot strömmen vad gäller både det ena och det andra fortfarande, men vågar vi kalla det revolt…?
  Annars var vi väl ganska så orevolterande i ungdomen, Anki kom hem med rödfärgad lugg lagom till konfirmationen och hade ett tag även rakade rutor på sidan a’la Cindy Lauper men mer spännande än så blir det inte – Håkan var en oerhört lugn barn/tonåring:)

  • matsafari on september 19, 2013 at 2:21 e m said:

   Hihi härligt att ni vill dela med er av era ungdomsrevolter. Röd lugg lagom till konfirmationen låter rent livsfarligt 😉 Häkans revolt verkar vänta på sig, vem vet kanske hans revolt kommer vid årsskiftet 🙂
   KRAM

 8. Vi har börjat äta mer vegetariskt hemma och som du skriver så var jag också vegetarian ett tag i min ugndom!! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation