Det här två schyssta brön, fasta, fina och luftiga av en vetedeg, delad i två delar som fått jäsa i ca 45 minuter. För att slippa hålla på med degen alldeles för mycket och behålla luftbubblorna och inte få ett så kompakt bröd bakade jag ut degen till två baguetter innan jäsningen. Efter ca 45-50 minuters jäsning är det bara att skuffa in baguetterna i ugnen. Har man en baguetteplåt så använd den! Och är det någon med medial förmåga som läser det här som kan svara på var min baguetteplåt tagit vägen? Jag letade mig galen efter den i detta brödbak och kunde inte finna den någonstans!

idag är det festlagsdagen, och just den här dagen äter vi ca 6 miljoner semlor!

VETEBAGUETTER MED SESAMFRÖ ( 2 st)

 • 1 paket jäst
 • 5 dl vatten
 • 1 dl olja
 • 1 krm salt
 • 10-12 dl vetemjöl
 • 1 tsk sesamfrön

Gör så här: lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt salt och olja och sikta sedan ner mjölet. Blanda allt till en deg och arbeta ordentligt med dina bicept och triceps. Dela sedan degen i två lika stora bitar och forma dessa två bitar till två baguetter. Snitta ovansida med en vass kniv och pensla bröden med vatten. strö sedan över sesamfrön och låt bröden jäsa i 45-50 minuter under bakduk på en plåt. Sedan gräddar du bröden i 20 grader i ca 10-12 minuter.

Inga svårigheter här inte! Det här svänger du ihop i en handklapp:)

10 Thoughts on “VETEBAGUETTER MED SESAMFRÖ

 1. Fina baguetter! Hmm, kan du ha ställt plåten på någon hylla 🙂

  • matsafari on februari 22, 2012 at 10:19 f m said:

   Jag har letat på alla hyllor och i alla skåp utan framgång. Det verkar som den har fått egna ben och traskat iväg någonstans den där sambla plåten! Och den kommer väl upp när jag minst anar det och absolut inte behöver den;-D

 2. Mm, sesamfrön är ju gott på nästan allt!

 3. Mmm, jättegott!!!
  Nybakat hembakat bröd, kan inte bättre bli 🙂

 4. Tack, vi hade mycket hellre ätit dessa goa bröna än fastlagsbullar:)

 5. Vilka finingar du bakat, mums mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation